Noua generație BMW Seria 2 Coupe încheie testele și reglajele dinamice. Producția începe la finalul verii

de Alexandru Monenciu
Luni, 17.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație BMW Seria 2 a intrat în linie dreaptă înainte de intrarea în producția de serie. Modelul bavarez a încheiat sesiunea de teste și reglaje dinamice, multe dintre ele fiind realizate pe legendarul circuit Nurburgring Nordschleife.

Constructorul bavarez de automobile este așteptat să lanseze noua generație Seria 2 Coupe în viitorul nu foarte îndepărtat.

Producția este programată să înceapă în vara acestui an dar, până la momentul debutului, BMW ne anunță că modelul a intrat în ultimele faze de dezvoltare și publică mai multe imagini cu prototipul sub camuflaj.

Noua generație Seria 2 Coupe este printre ultimele modele de acest tip (două uși, patru locuri, propulsie, motor cu șase cilindri pentru versiunea de top) din portofoliul BMW și se anunță a fi o mașină pentru amatorii de condus.

Majoritatea testelor și reglajelor au fost făcute pe legendarul circuit Nurburgring Nordschleife, dar și pe drumurile publice din jurul orașului Munchen. De asemenea, bavarezii l-au dus și la centrul de testare din Maisach.

Noul Seria 2 Coupe propune o distribuire 50:50 a maselor între punți, dar și o structură a caroseriei cu rigiditate torsională mare (+12% comparativ cu modelul pe care îl înlocuiește).

De asemenea, ecartamentul punților față și spate a crescut la rândul său, pentru un plus de manevrabilitate.

Toate versiunile vor fi echipate în standard cu amortizoare cu răspuns variabil în funcție de cursă. Direcția sport și șasiul adaptiv M sunt incluse pe lista cu dotări opționale.

Nu și dacă se optează pentru versiunea M240i xDrive Coupe. Pe lângă acestea, modelul cu gene M vine echipat cu un diferențial sport M, transmisie Steptronic Sport cu opt rapoarte, tracțiune integrală și un motor de 3.0 litri, cu șase cilindri în linie și 374 de cai putere.

Din punct de vedere al designului, noul BMW M240i xDrive Coupe vine cu toate ingredientele specifice acestui model: spoilere agresive, jante supradimensionate și terminații trapezoidale pentru sistemul de evacuare dublu.

via BMW

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru