Noua Honda Prologue, un SUV electric bazat pe platformă GM: autonomie de 480 de kilometri

de Tiberiu Safta
Vineri, 29.09.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda a dezvăluit oficial versiunea de serie a SUV-ului său electric Prologue. Acesta este primul model electric al mărcii bazat pe o platformă dezvoltată de General Motors. Noul Prologue promite o autonomie de circa 480 de kilometri.

După o perioadă lungă de speculații și imagini oficiale cu prototipul noului model, Honda a dezvăluit acum oficial versiunea de serie a unui nou SUV electric, botezat Prologue. Noul model este unul semnificativ pentru marca japoneză, deoarece este primul produs rezultat din parteneriatul dintre Honda și General Motors.

Asta pentru că noua Honda Prologue este bazată pe platforma dedicată Ultium, dezvoltată de către gigantul american. Lungimea ampatamentului noului Prologue măsoară 3093 de milimetri.

Caroseria noului model electric adoptă un limbaj de design convențional cu suprafețe în mare parte netede, dar și cu câteva muchii ascuțite, dar nu foarte pronunțate. Fiind un model electric, grila este acoperită de către un panou negru lucios peste care este montată sigla mărcii. Farurile destul de subțiri încorporează lumini LED atât pentru luminile de zi, cât și pentru cele principale.

În bara din față este sculptată o priză de aer mică pentru răcirea componentelor propulsorului electric.

Caracterul robust al lui Prologue este scos în evidență de către protecțiile negre ale aripilor laterale, dar și de către pragurile negre. În spate avem un scut de protecție montat în bară, iar stopurile sunt desenate într-o configurație asemănătoare cu farurile. Între acestea se regăsește și o inscripție Honda unică.

Jantele de 19 inch completează exteriorul noului Prologue. Opțional, sunt disponibile și jante mai mari, de 21 de inch, cele mai mari jante montate vreodată pe un model de serie Honda.

Interiorul noului Prologue adoptă un design tipic minimalist și digitalizat. Aici se observă un instrumentar digital de 11 inch și un ecran central de 11.3 inch pentru sistemul multimedia. În zona consolei centrale sunt vizibile și câteva spații de depozitare. Bordul și scaunele sunt îmbrăcate în tapițerie neagră în combinație cu alb, iar pe planșa de bord putem vedea și un element decorativ din aluminiu.

Portbagajul lui Honda Prologue oferă o capacitate de 713 litri cu bancheta în poziție normală.

Dacă aceasta este rabatată, atunci capacitatea portbagajului crește până la 1633 de litri.

Noua Honda Prologue este propulsată de un singur motor electric, care antrenează roțile din față în versiunea de bază. Clienții vor putea alege și o versiune cu tracțiune integrală. Aceasta din urmă dezvoltă 288 de cai putere și un cuplu de 451.5 Nm. Honda nu a dezvăluit performanțele noului model.

Bateria lui Prologue oferă o capacitate de 85 kWh, ceea ce înseamnă o autonomie estimată la circa 480 de kilometri. Modelul poate trage un curent de până la 155 de kW pentru încărcarea rapidă a bateriei. Din nou, Honda nu a oferit informații despre timpii de încărcare.

Pentru moment, noua Honda Prologue este disponibilă exclusiv în America de Nord. Prețul său va fi de circa 48.000 de dolari.

via Honda

Comentarii (6)

  • Seriff
    Alt suv electric, acelasi exterior ca la restul, acelasi interior cu tableta cat casa, nimic diferit, practic in ziua de azi toate masinile arata la fel, nu faci diferenta intre honda, kia, vw, bord si tableta, exterior anost si nimic in plus.
    8 10
  • Aceeasi soarta ca id 3 si Fiat,,intreruperea productiei,vanzari slabe,pret peste Tesla,performante mai mici!Stai,ca s a oduscat comisia UE,ca de ce sunt preturile mici la chinezesti,Tesla,..(SUBVENTAIA STATULUI CHINEZ( SI EUROPENII TREBUIE SA SUPORTE FOAMEA BRANDURILOR ue!
    9 0
  • Banditos
    Tableta centrala strica absolut tot, cea a soferului e digerabila. In rest masina arata Ok
    8 1
  • Ah... exact ce astepta toata lumea: inca o porcarie electrica pe care n-o s-o cumpere nimeni, cu pret astronomic si performante mizere. Vai de ei cu tampeniile lor cu tot...
    0 7
  • Clique
    De ce-mi aduce minte de Citroen Cactus
    1 1
  • @Seriff
    Mai uită-te pe la Peugeot, DS, Maserati...
    Mai degrabă tu ești orb.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru