Noua Skoda Epiq: conceptul anunță un viitor crossover electric de 25.000 de euro

de Tiberiu Safta
Vineri, 15.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a prezentat oficial noul concept Epiq. Acesta anunță un viitor crossover electric de dimensiuni mici, care va fi lansat în 2025 și care va avea un preț de pornire de 25.000 de euro.

După o scurtă campanie de promovare în perioada recentă, Skoda a dezvăluit oficial cel mai nou concept al său, botezat Epiq. Acesta este un crossover electric de dimensiuni mici, iar conceptul urmează să fie transformat în model de serie în 2025. Mai mult, viitorul model promite să fie unul accesibil datorită unui preț de pornire de 25.000 de euro.

NOUL LIMBAJ DE DESIGN "MODERN SOLID"

Conceptul Skoda Epiq prezintă noul limbaj de design Modern Solid. Astfel, partea din față este caracterizată de faruri LED foarte subțiri și curbate, precum și de o grilă foarte mică, acompaniată de un element de decor negru prezent în partea superioară a barei de protecție. De asemenea, aici avem și un scut de protecție mare cu 8 inserții dreptunghiulare. Cele din margini conțin accente portocalii, în timp ce restul sunt lăsate nevopsite.

Partea frontală este completată de o capotă ușor sculptată și care cuprinde noua inscripție a mărcii cehe. În părțile laterale putem remarca un design foarte simplist, cu câteva elemente de protecție pentru aripi și portiere, menite să scoată în evidență caracterul robust al noului concept.

De asemenea, jantele au un design aerodinamic, iar plafonul este vopsit într-o culoare contrastantă neagră și integrează și bare longitudinale.

Partea din spate este ceva mai complexă, datorită stopurilor LED desenate sub forma literei T. Și aici avem cele 8 inserții integrate în bara din spate, iar inscripția Skoda montată pe hayon este iluminată. Tot aici vedem și un eleron mic deasupra hayonului.

INTERIOR MINIMALIST ȘI PRACTIC

Habitaclul noului concept adoptă un design exclusiv minimalist și digitalizat. Versiunea de serie a lui Skoda Epiq va avea un interior care va cuprinde în mare parte materiale sustenabile și ecologice. Aici putem vedea un compartiment de depozitare în zona consolei centrale "plutitoare", iar aici mai este inclus și un încărcător wireless pentru telefon. Volanul cu două spițe integrează butoane fizice și comenzi haptice.

Scaunele sunt îmbrăcate în tapițerie albă în combinație cu gri și conțin și cusături portocalii. De altfel, asemenea accente avem și pe panourile portierelor, la consola centrală și pe bord.

Inclusiv centurile sunt vopsite în această culoare. Bineînțeles, nu putem trece cu vederea instrumentarul digital afișat pe un ecran mic, precum și ecranul central mare pentru sistemul multimedia.

Noul concept Skoda Epiq măsoară 4.1 metri în lungime, de unde rezultă un portbagaj cu o capacitate de 490 de litri.

AUTONOMIE DE PESTE 400 DE KILOMETRI

Pe partea tehnică, versiunea de serie a lui Skoda Epiq va avea o autonomie de peste 400 de kilometri și va avea inclusiv tehnologie de încărcare bidirecțională. Deocamdată, Skoda nu a oferit mai multe detalii despre propulsor și baterie.

Versiunea de serie a lui Skoda Epiq va debuta în 2025 și va costa 25.000 de euro. Noul model va fi produs în Spania, la uzina de la Pamplona.

via Skoda

Comentarii (11)

  • Prima skoda care arata interesant. Poate chiar bine.
    12 2
  • cred ca are si storcator panarama electrica
    3 5
  • prea scump
    pentru ce oferă
    0 5
  • Dragos
    Wow wow wow, extraordinar designul. Daca chiar reusesc sa o scoata la 25k, sigur trebuie sa fie cu chimie LFP pentru baterie, grozav cu alte cuvinte. Compacta pe dinafara si sa speram cu interior spatios cum ne-a obisnuit Skoda, masina asta va fi un hit.
    8 2
  • Diana Șosoacă
    La ce unghiuri se deschid portierele anterioare/ posterioare?
    Cumva la 85°, 88° ?
    2 1
  • s au vândut enyaq uri iv60 cu 26k, asta ar trebui sa fie minim 20k
    4 0
  • Banditos
    Concept? Eu vad o masina gata sa iasa pe strazi.
    6 0
  • Maxim 20 K, nu?
    1 9
  • Dutz "noaptea NU bate vântul"
    A bătut vântul și ți-a scăpat "preț de pornire de 25.000 de euro".
    10 2
  • Tu… scula lui Manole, ai păpat fasole și ai scăpat un… orice, trebuie să știm ca ciumpalacul este pe faza ;)
    1 9
  • oricine
    Probabil este prețul fără baterie. Pe care dacă vrei o poți închiria ulterior (s-au mai văzut cazuri).
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru