Noua Skoda Kodiaq a intrat în producție

de Tiberiu Safta
Joi, 18.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Skoda Kodiaq a intrat oficial în producție. SUV-ul cehilor este produs în Cehia, la uzina de la Kvasiny.

Skoda a anunțat oficial debutul producției noii generații Kodiaq. Noul SUV al cehilor a fost prezentat în octombrie 2023 și urmează să fie lansat în curând și pe piața din România. Pentru început, cel mai mare SUV al mărcii este disponibil cu două motorizări pe benzină (1.5 TSI 150 CP și 2.0 TSI 204 CP), cu două motorizări diesel (2.0 TDI 150 CP și 193 CP) și în versiunea plug-in hybrid Kodiaq iV, cu un propulsor de 204 cai putere.

Producția celei de-a doua generații Skoda Kodiaq are loc în Cehia, la uzina de la Kvasiny. La această uzină a fost produsă și prima generație a modelului, din 2016 până recent. Tot aici a fost produsă și Skoda Superb, până la debutul actualei generații, care este produsă acum în Slovacia.

Mulțumită unei investiții în valoare de 49 de milioane de euro, linia de producție a uzinei a fost modernizată. La final, Skoda va construi 410 exemplare pe zi ale noului Kodiaq. Deocamdată, Skoda nu a anunțat prețurile noului model.

via Skoda

Comentarii (1)

  • Degeaba dacă nu se poate configura încă în România...la alții e disponibila ptr comanda de câteva luni.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru