Noul Abarth 695 Esseesse: 180 de cai putere și producție limitată la 1.390 de exemplare

de Alexandru Monenciu
Vineri, 02.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Italienii de la Abarth au publicat primele imagini și informații despre noul 695 Esseesse, cel mai rapid model din portofoliul actual. Producția va fi limitată la 1.390 de exemplare.

Abarth a crescut destul de mult în 2020, iar trendul ascendent s-a păstrat și în primele patru luni ale anului curent. În mare parte datorită lansării noului Abarth 595 facelift.

Acum, portofoliul mărcii italiene se îmbogățește cu un nou model special. Este vorba despre 695 Esseesse, inspirat de modelul cu același nume din anii '60.

Producția va fi limitată la doar 1.390 de exemplare. Jumătate vor fi finisate în nuanța exterioară Negru Scorpion, iar cealaltă jumătate în culoarea Gri Campovolo.

Noul Abarth 695 Esseesse are o capotă din aluminiu (cu 25% mai ușoară decât una din oțel), sistem de evacuare Akrapovic din titan, eleron ajustabil, accente exterioare albe, jante albe cu diametrul de 17 inch, etriere roșii și emblemele corespunzătoare.

Mulțumită capotei și sistemului de evacuare, 695 Esseesse este cu 10 kilograme mai ușor decât 595 Competizione.

Pentru interior, italienii au pregătit centuri de siguranță roșii, scaune Sabelt, cusături în culoarea caroseriei, bord îmbrăcat în Alcantara și inserții din fibră de carbon pentru schimbătorul de viteze și pentru volan.

Modelul italian este echipat cu motorul de 1.4 litri, turbo, care dezvoltă 180 de cai putere și 250 Nm la 3.000 de rotații pe minut.

Mașina accelerează până la 100 de km/h în 6.7 secunde, iar viteza de top este de 225 km/h. Transmisia este una manuală.

via Abarth

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru