Noul Alpina D4 S Gran Coupe: motor diesel și 355 de cai putere

de Alexandru Monenciu
Luni, 20.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Acesta este noul Alpina D4 S Gran Coupe. În cazul său, motorul diesel bi-turbo, de 3.0 litri, dezvoltă 355 de cai putere, suficient pentru a atinge 100 de km/h în 4.8 secunde.

În luna martie, germanii de la Alpina au publicat primele imagini și informații despre B4, versiunea îmbunătățită a lui BMW Seria 4 Gran Coupe. Acum a venit momentul să facem cunoștință cu versiunea pe motorină sau, cu alte cuvinte, DS 4 Gran Coupe.

Din punct de vedere estetic, cele două sunt identice. Nu lipsesc jantele de 20 de inch, specifice Alpina, elementele aerodinamice și cele două culori exterioare: Albastru Alpine sau Verde Alpina.

Sub capotă, DS 4 Gran Coupe ascunde un motor bi-turbo diesel, de 3.0 litri (micro hibrid), care livrează ambelor punți 355 de cai putere și 730 Nm. Transmisia automată ZF completează pachetul.

În aceste condiții, mașina atinge 100 de km/h în 4.8 secunde și o viteză maximă de 270 km/h. Producătorul declară un consum mediu de 6.9 litri/100 de kilometri.

Primele exemplare Alpina DS 4 Gran Coupe vor fi livrate în Europa, în luna septembrie. În Germania, prețul pornește de la 79.700 de euro.

via Alpina

Comentarii (1)

  • Seriff
    Interesant, diesel in 2022, unde sunt eco spalatii pe creier care spuneau ca se vor face doar electrice?
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru