Noul Alpine A290, testat în interiorul Cercului Polar. Lansarea oficială, în iunie

de Tiberiu Safta
Marti, 20.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alpine a publicat o serie de imagini oficiale noi cu viitorul hot-hatch electric A290 în timpul testelor de iarnă, desfășurate în interiorul Cercului Polar. Noul model va fi lansat oficial în vara acestui an.

Constructorul francez de mașini de performanță a dezvăluit mai multe imagini cu noul A290 în timpul testelor de iarnă. Noul hot-hatch electric, primul model de acest gen din istoria Alpine, a fost testat în Suedia, în interiorul Cercului Polar. În timpul testelor, temperaturile au fost chiar și de -30 de grade.

În esență, noul Alpine A290 este versiunea de performanță a noului Renault 5 electric, care va fi lansat și acesta în curând. Modelul surprins în imagini este ascuns sub camuflaj, însă putem observa câteva dintre detaliile vizuale aduse de noul hot-hatch electric. Printre elementele clar vizibile sunt bara de protecție frontală cu o priză de aer mare, lumini suplimentare cu semnătură luminoasă în forma literei X, jante negre de 19 inch și un mic eleron în partea din spate.

De asemenea, Alpine dezvăluie și faptul că volanul noului model este îmbrăcat în piele Nappa, iar acesta integrează câteva funcții preluate de la monopostul de Formula 1.

Astfel, noul hot-hatch electric va avea funcții OV (Overtake) pentru depășire, RCH pentru reîncărcarea bateriei în mers și Drive.

La final, Alpine a testat și anvelope de vară și de iarnă Michelin, special dezvoltate pentru noul model. Noul Alpine A290 va fi lansat oficial în iunie.

via Alpine

Comentarii (5)

  • Nissan
    AllPain
    1 5
  • Te uiti la cea clasica, te uiti la asta si vomiti....go electric
    4 5
  • asta pare a fi un Renault 5 din asta nou cu alta sigla si nimic mai mult
    2 3
  • @eu
    Păi chiar aia e! Așa-i că nu ai citit articolul?
    1 0
  • nu am citit. doar am vazut 3 poze, asa ca posibil sa fie cum zici tu, un R5. Ce mi-as fi dorit eu... daca tot se dau ca e alt model de masina...si se vrea ceva mai premium (sau ce or vrea ei) ... sa faca un model cu totul nou folosind acea platforma
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru