Noul Aston Martin Vantage facelift: motor V8 de 665 CP

de Tiberiu Safta
Luni, 12.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin a lansat oficial noul Vantage facelift, care aduce o serie de îmbunătățiri vizuale și tehnice. Noul model primește un exterior restilizat, precum și un motor mai puternic, de 665 de cai putere.

Constructorul britanic de mașini de performanță a dezvăluit oficial noua versiune actualizată pentru cel mai accesibil model al său, Vantage. Noul model aduce o caroserie ușor revizuită, dar și noutăți tehnice, care includ un motor mai puternic față de versiunea de până acum.

DESIGN NOU, MAI AGRESIV

Începem cu ceea ce se vede la exterior. Față de modelul anterior, noul Vantage facelift primește o caroserie nouă, mai lată cu 30 de milimetri. Partea frontală aduce acum o grilă nouă, mai mare, care îmbunătățește fluxul de aer către motor. Tot aici avem și două prize de aer situate pe marginile barei de protecție.

Imediat sub bară este montat și un spoiler frontal, care este și acesta mai lat și amplasat mai jos față de vechiul Vantage. Partea din față este completată de faruri LED Matrix noi, care includ și o semnătură luminoasă nouă.

În părțile laterale observăm un nou design al oglinzilor, precum și al aripilor laterale și al mânerelor ascunse în caroserie. La fel ca în față, partea din spate a noului Vantage facelift este mai lată, iar bara de protecție de aici integrează la rândul său prize de aer. Design-ul este completat de o evacuare cvadruplă cu diametru mai mare și de jante noi de 21 de inch.

INTERIOR NOU, CU SISTEM MULTIMEDIA DE LA DB12

Interiorul noului Vantage facelift are acum un design ceva mai minimalist față de modelul anterior.

Aici putem vedea un volan nou, precum și un instrumentar digital nou și un ecran central de 10.25 de inch pentru sistemul multimedia, preluat de la DB12. Bineînțeles, noul Vantage facelift mai păstrează câteva butoane importante, amplasate în zona consolei centrale.

Scaunele sport sunt îmbrăcate în piele, iar sigla Aston Martin este brodată pe spătarele acestora. Bineînțeles, avem și cusături contrastante în funcție de culoarea aleasă la exterior.

PLUS DE 155 CP

Cea mai mare noutate a lui Vantage facelift se regăsește sub capotă. Aici avem acum un motor de 4.0 bi-turbo, dezvoltat de Mercedes-Benz, care dezvoltă 665 de cai putere și un cuplu de 800 Nm. Astfel, noul Aston Martin Vantage facelift este mai puternic cu 155 de cai putere față de vechiul model.

Propulsorul este cuplat la o cutie automată cu 8 trepte. Noul model accelerează de la 0 la 96 de km/h în 3.4 secunde, iar viteza maximă este de 325 de km/h.

Noul model primește un sistem nou de lansare de pe loc, precum și un diferențial electronic și un sistem de control al tracțiunii.

De asemenea, noul model mai aduce o suspensie revizuită, mai rigidă și mai ușoară, iar șasiul este și acesta mai rigid față de modelul anterior.

Noul Aston Martin Vantage beneficiază și de amortizoarele adaptive Bilstein DTX.

În ceea ce privește frânele, avem discuri cu diametru de 400 de milimetri și etriere cu 6 pistoane în față, iar în spate avem discuri de 360 de milimetri și etriere cu 4 pistoane. În standard, frânele sunt din oțel, iar opțional sunt disponibile și frâne din carbon-ceramică.

VERSIUNE GT3 NOUĂ, DESTINATĂ COMPETIȚIEI

Odată cu lansarea versiunii de stradă a noului Vantage facelift, Aston Martin a prezentat și versiunea creată special pentru competiție, Vantage GT3. Noul model de concurs primește o aerodinamică revizuită și o suspensie nouă, iar acesta va concura în 3 dintre campionatele importante pentru mașinile din clasa GT3: Campionatul Mondial de Anduranță, Campionatul IMSA și seria Fanatec GT World Challenge.

Livrările noului Aston Martin Vantage facelift vor începe în al doilea trimestru.

via Aston Martin

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru