Noul BMW Alpina B5 GT, cel mai puternic model al tuner-ului german: motor V8 de 634 CP

de Tiberiu Safta
Miercuri, 25.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania germană Alpina a lansat noul B5 GT, cel mai puternic model de serie produs vreodată de aceasta. Noul model vine la pachet cu un motor V8 de 634 de cai putere și este disponibil în două variante de caroserie: sedan sau break. Modelul de performanță va fi produs în serie limitată.

Anul acesta, BMW se pregătește să lanseze noua generație a modelului de clasă mare Seria 5. Pentru a marca succesul actualei generații, constructorul german a apelat noua sa divizie, Alpina, pentru a crea o versiune specială și puternică a modelului din clasa executive.

CEL MAI PUTERNIC ALPINA: 634 DE CAI PUTERE

De aici rezultă noul BMW Alpina B5 GT, sau pe scurt, cel mai puternic model de serie produs vreodată de Alpina. Componenta vedetă a noului model este, evident, motorul. Aici vorbim despre un propulsor V8 pe benzină, capabil să livreze 634 de cai putere și un cuplu de 850 Nm. Pentru a ajunge la aceste figuri, Alpina a îmbunătățit galeria de admisie și a efectuat o remapare software a motorului.

Astfel, noul motor este mai puternic cu 13 cai putere și aduce un cuplu suplimentar de 50 Nm față de versiunea originală a acestui propulsor. Cu ajutorul său, BMW Alpina B5 GT are nevoie de numai 3.4 secunde pentru a atinge 100 de km/h, iar viteza maximă ajunge la 330 de km/h, pentru varianta sedan.

În cazul variantei break, aceasta ajunge la 100 de km/h în 3.6 secunde și are o viteză maximă de 322 de km/h.

Motorul este cuplat la o cutie automată cu 8 trepte, special modificată pentru acest model.

PALETĂ EXCLUSIVĂ DE CULORI

La nivel vizual, noul model se distinge printr-un spoiler față cu numele tuner-ului german, alături de două evacuări duble în partea din spate și de jante Alpina de 20 de inch. Pentru noul model, Alpina a pregătit o paletă specială de culori, unde avem 6 nuanțe exclusive: albastru Arctic Race, Petrol Mica, verde British Racing, roșu Imola, violet Daytona și alb Chalk.

În habitaclu avem piele Nappa în echiparea standard. Opțional, clienții pot alege și pielea Merino, alături de elemente de decor din lemn fin și scaune sport cu inserții din alcantara.

PRODUCȚIE DE NUMAI 250 DE EXEMPLARE

Nu în ultimul rând, frânele au fost și ele îmbunătățite, cu discuri Brembo cu 4 pistoane cu un diametru de 394 de milimetri pentru cele din față, respectiv de 399 de milimetri pentru frânele din spate.

Noul BMW Alpina B5 GT este disponibil în Germania la prețul de 145.500 de euro pentru varianta sedan și 148.500 de euro pentru varianta break.

Modelul va fi produs în doar 250 de exemplare în total, iar livrările vor începe în iulie.

via Alpina

Comentarii (3)

  • De vis, mașină de colecție.
    5 0
  • CS 550 CP, ăsta 634 CP și nouă ni se spune că este criză și să mai închidem din becuri. Nici o mașină din primele 5 prezentate azi nu are sub 300 CP. Adevărul este dincole de noi ( lozinca la Dosarele X)
    2 2
  • o sa reinceapa lupta de clasa, se adanceste crunt prapastia dintre cei cu 3-400 cp in sus si cei cu plosca si caluti lesinati.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru