Noul BMW Seria 7 va primi un sistem de conducere autonomă de nivel 3 din primăvara lui 2024

de Tiberiu Safta
Vineri, 10.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a anunțat că modelul său de lux Seria 7 va putea fi dotat cu un sistem de conducere autonomă de nivel 3 din primăvara anului viitor. Acest sistem va fi disponibil doar în Germania, pentru moment.

Încă de la momentul lansării de anul trecut, BMW a anunțat că noua generație Seria 7 va primi, eventual, un sistem de conducere autonomă de nivel 3. Iată că acest lucru se materializează, deoarece constructorul bavarez tocmai a anunțat că berlina de lux va putea fi dotată cu acest sistem începând din martie 2024.

Noul sistem, botezat BMW Personal Pilot L3, va funcționa până la viteze de 60 de km/h pe autostrăzi și șosele cu câte două benzi pe sens. Clienții lui BMW Seria 7 vor putea să comande noul sistem în decembrie, urmând ca acesta să fie montat pe mașini abia în primăvara anului viitor. Sistemul va fi disponibil, pentru moment, doar în Germania, la un preț de 6000 de euro.

Față de sistemul BMW Highway Assistant de nivel 2, noul sistem BMW Personal Pilot 3 preia controlul mașinii fără ca șoferul să fie atent în permanență la ceea ce se întâmplă pe șosea. Astfel, cel de la volan se va putea concentra mai mult asupra unor activități secundare, precum editarea unui e-mail sau chiar să vorbească la telefon în siguranță.

Sistemul va putea fi activat prin apăsarea unui buton în momentul în care se aprinde o luminiță pe bord care îl notifică pe șofer că sistemul este disponibil.

În caz de pericol iminent, sistemul va emite semnale vizuale și sonore pentru a-l avertiza pe șofer să preia controlul mașinii. Dacă acesta nu răspunde, atunci sistemul va opri mașina într-un loc sigur.

Mașinile echipate cu noul sistem vor primi și un pachet nou de senzori ultrasonici, senzori radar și chiar un senzor LiDAR 3D. Noul sistem va fi disponibil pentru toate versiunile Seriei 7, cu excepția lui i7 eDrive 50 și a lui i7 M70 xDrive.

via BMW

Comentarii (1)

  • Mircea Badea
    pachet de 30k.... cum 60 pe autostrada? si vor avea semnalizare astea?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru