Noul concept Ford F-150 Lightning Switchgear: anunță un viitor pick-up electric de performanță

de Tiberiu Safta
Joi, 18.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a dezvăluit oficial noul F-150 Lightning Switchgear, un concept care anunță un viitor pick-up electric de performanță. Noul concept primește o caroserie modificată, anvelope de teren și o suspensie specială pentru off-road, printre altele.

Constructorul american a dezvăluit imagini oficiale cu noul F-150 Lightning Switchgear, un concept al unui pick-up electric de teren și de performanță. Noua mașină a fost creată de către divizia Ford Performance în colaborare cu RTR Vehicles, aceasta fiind inspirată chiar de către proiectul F-150 Fun-Haver din 2016.

În comparație cu un F-150 Lightning obișnuit, noul concept primește o caroserie modificată, cu mai multe elemente construite din compozit de carbon. Astfel, putem observa aici aripile evazate, bare de protecție noi și un eleron sculptat în zona din spate a plafonului. Bineînțeles, conceptul primește o suspensie complet nouă, cu brațe duble în față și cu sistem multilink în spate.

Mulțumită noii suspensii, garda la sol a conceptului este de 343 de milimetri, aceasta fiind ajutată și de anvelopele de teren care au un diametru de 37 de inch. Conceptul mai primește și scuturi de protecție din oțel sub părțile frontale și din spate.

Noul concept este propulsat de două motoare electrice care livrează 580 de cai putere și un cuplu de 1051 Nm.

Propulsorul electric este alimentat de o baterie de 131 de kWh. Fiind doar un concept, Ford nu a dezvăluit mai multe detalii despre performanțele și autonomia acestuia.

Deocamdată, Ford nu a confirmat dacă noul concept F-150 Lightning Switchgear va fi transformat într-un eventual model de serie.

via Ford

Comentarii (2)

  • Ford nu vinde deloc Lighting si dezvolta nu stiu ce concepte?!
    Mai intai sa reduca preturile sa fie normale, si sa vanda, iar apoi sa mai bage bani in bazaconii din astea.
    Si bateriile mari nu sunt DELOC solutia buna. Trebuie imbunatatita eficienta, reducerea consumului.
    Exact ca la motoarele invechite pe combustie, nu bagi motor de 7l in loc de 3l, ci cresti performantele per litru de capacitate si ai grija sa reduci si consumul de combustibil.
    1 1
  • Nu s-au gândit să reducă prețul… asta da idee.
    Tot ce pot să le facă este să la pună “pene de păun”… oricum nu vor vinde mare lucru vedem Rivian, Lucid, plaid-urile… ce dreq să faci cu așa putere și costă ca naiba.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru