Noul Cupra Leon VZ Cup: jante de 19 inch și până la 310 cai putere

de Alexandru Monenciu
Luni, 31.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Spaniolii de la Cupra lansează o nouă versiune de performanță pentru modelul (deja sportiv) Cupra Leon. Numele său este Cupra Leon VZ Cup, primele exemplare urmând a fi livrate începând cu luna martie 2022.

Cea de-a patra generație SEAT Leon a debutat în 2020. La scurt timp, Cupra a prezentat propria versiune a modelului compact, cu mai multă putere, gardă la sol mai mică și elemente aerodinamice care îi dau un aer sportiv. Acum a venit momentul să facem cunoștință cu o nouă versiune a lui Cupra Leon.

Numele său este Cupra Leon VZ Cup și este disponbilă atât în versiune hatchback cât și break.

Oferta include o serie de elemente aerodinamice, accente în culoarea cuprului, praguri în nuanța Dark Alu, jante cu diametrul de 19 inch, spoiler spate din fibră de carbon (pentru versiunea cu 5 uși), iar capacele din fibră de carbon ale oglinzilor exterioare sunt incluse pe lista de opționale.

La interior, noul Cupra Leon VZ Cup vine cu o tapițerie din piele (Negru Genuine sau Albastru Petrol), ornamente în culoarea cuprului și scaunele sport CupBucket.

Gama de motorizări este neschimbată, comparativ cu modelul Cupra Leon. Astfel, clienții au la dispoziție motorizarea 1.4 e-Hybrid (motor pe benzină și unitate electrică) cu 245 CP și agregatul de 2.0 litri TSI în versiuni de 300 și 310 CP.

În funcție de alegerea făcută, transmisia automată DSG poate avea 6 sau 7 rapoarte, iar tracțiunea integrală este disponibilă numai pe versiunea de top.

Cupra Leon VZ Cup a intrat deja pe linia de asamblare a uzinei din Martorell.

Primele exemplare vor fi livrate în luna martie 2022.

via Cupra

Comentarii (2)

  • Ar prinde bine la noi. Tot românul preferă jantele din cupru, seamănă cu țevile de la centrală.
    Păcat că de banii ăștia poți spera la un avion privat.
    7 2
  • Nu le dau prea multe șanse celor de la Cupra. Se adresează unui segment destul de restrâns, foarte pretențios in care este o competiție destul de mare. Majoritatea celor care-și cumpara asemenea jucării sunt fideli mărcilor plus ca se informează foarte, foarte bine înainte de a se muta in alta tabără.
    Singura “carte” pe care o pot juca este prețul, deci dacă nu vin sub concurenta… din păcate nu cred ca vor reuși sa vândă.
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru