Olandezii au lansat un nou supercar: Donkervoort F22 are 500 CP și se produce în 75 de exemplare

de Alexandru Monenciu
Duminica, 11.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul olandez de automobile a publicat primele imagini și informații despre noul model F22. Are 500 de cai putere, iar producția va fi limitată la doar 75 de exemplare.

Olandezii de la Donkervoort au prezentat noul model F22. Cel care il înlocuiește pe vechiul D8 GTO. Producția va fi limitată la 75 de exemplare, dintre care 50 au fost deja vândute.

Din punct de vedere estetic, noul Donkervoort F22 pariază pe un design nou. Totuși, vine cu detalii clasice precum roțile expuse și evacuarea montată pe lateral. Nu lipsesc portierele cu deschidere verticală și plafonul detașabil confecționat din fibră de carbon.

Pentru interior, olandezii au pregătit scaune Recaro, centuri de siguranță in 6 puncte, un iPad mini ține locul display-ului central, iar sistemul de aer condiționat este opțional. Portbagajul are o capacitate de încărcare de 298 de litri.

Noul Donkervoort F22 este echipat cu un motor de 2.5 litri, furnizat de Audi, care dezvoltă 500 CP și 640 Nm. Transmisia este una manuală cu 5 trepte, iar puterea este transmisă punții spate.

În aceste condiții, supercar-ul olandez atinge 100 km/h în 2.5 secunde. Repriza 0-200 km/h durează 7.5 secunde, iar viteza maximă ajunge la 290 km/h.

Masa proprie este de 750 de kilograme, cu 70 de kg mai mult decât D8 GTO.

Tot aici trebuie să menționăm amortizoarele ajustabile, care permit ridicarea/coborârea mașinii cu până la 35 mm.

Așa cum spuneam, producția lui Donkervoort F22 va fi limitată la 75 de exemplare, dintre care 50 sunt deja vândute. Prețul pornește de la 245.000 euro pentru țările europene.

via Carscoops

Comentarii (3)

  • @ inexorabil

    Stimabile, nu iti citisem comentariul.
    Am citit doar titlul in pagina principala si am intrat sa mentionez despre eroare.
    2 0
  • Donkey Voort
    Dacă aveați demnitate de bărbați în voi, nu ați fi șters comentariile, ci v-ați fi recunoscut greșeala, ați fi corectat articolul ți ați fi mulțumit cititorilor (care sunt mai inteligenți decât voi).
    4 1
  • Sorinn
    Nu's ce sa zic...anvelope chinezesti Nankang pentru 245 k...
    La banii astia si la 500 cp nu te joci...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru