Noul Fiat 500e Gelateria Edition, o mașină pentru iubitorii de înghețată

de Tiberiu Safta
Joi, 24.08.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat a dezvăluit un exemplar unicat nou, bazat pe versiunea electrică a lui 500. Noul exemplar se numește Gelateria Edition și a fost creat special pentru a servi înghețată în oraș.

Vara anului 2023 va fi mereu ținută minte ca fiind cea mai fierbinte din istoria recentă a omenirii. În luna iulie, de exemplu, au fost atinse cele mai ridicate temperaturi medii de când au început să se facă măsurători. Iar aceste recorduri au fost doborâte unul câte unul, de la o zi la alta.

Din cauza acestei veri fierbinți, Fiat a decis că este mai important să ne răcorim cu câte o înghețată. Soluția în acest sens este noul Fiat 500e Gelateria Edition, un exemplar unicat creat special pentru a fi folosit ca o mașină de servit înghețată în orașe. Unicul exemplar a fost dezvăluit în Marea Britanie, iar Fiat spune despre acesta că este cea mai mică gelaterie din lume.

Evident, exemplarul special primește tot echipamentul necesar pentru a servi înghețate în oraș. Habitaclul a fost modificat special cu două congelatoare alimentate de o baterie și care au împreună o capacitate totală de 30 de litri. Tot aici sunt și locuri speciale pentru cornete, înghețate la tub și linguri, iar în locul banchetei din spate este montată o vitrină cu acoperiș special.

Tot la interior există și spațiu de depozitare special pentru scaune pliabile.

Cu toate aceste echipamente la bord, unicul exemplar poate servi cu înghețată circa 300 de oameni pe zi. Exteriorul este inspirat din anii '50, cu partea superioară fiind vopsită în alb, în timp ce partea inferioară primește o nuanță de albastru deschis și o grafică specială Gelateria. Exemplarul unicat vine echipat și cu un claxon tipic unui vehicul de servit înghețată.

La final, cei care vor fi serviți aici pot alege și o nouă aromă, creată chiar de către Fiat. Noua aromă este inspirată de Bicerin, o cafea tradițională din Torino. Astfel, aroma de înghețată este compusă din cafea, ciocolată și lapte de ovăz.

via Fiat

Comentarii (4)

  • E subliminal, înghețată... vară. :))))
    5 0
  • mancatorul de inghetata
    FIAT sa nu mai manance inghetata si sa inceapa sa faca si ei masini.
    2 2
  • acum ceva timp erau in Carpati ghetari.
    S-au dus dracu si noi n-am murit. Dimpotriva.
    2 0
  • Seriff
    @Mike:)))) Ai gresit site-ul, nu e greenpeace aici
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru