Noul Honda HR-V va fi lansat cu un sistem de propulsie hibrid e:HEV, asemănător cu ce vedem pe Jazz

de Florin Ardeleanu
Marti, 19.01.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul japonez de automobile a confirmat că noua generatie HR-V debutează la mijlocul lunii februarie. SUV-ul de mici dimensiuni va fi oferit, în premieră, cu sistemul de propulsie e:HEV.

Honda este unul dintre producătorii de automobile foarte implicați în protejarea și conservarea mediului înconjurător. Până în 2022, niponii intenționează ca toate modelele populare din portofoliu să fie electrificate, ca parte a strategiei "Electric Vision".

După CR-V și Jazz, este momentul ca HR-V să primească, la rândul său, un sistem de propulsie "verde". Honda a confirmat deja informația, prilej cu care am aflat și momentul debutului noii generații HR-V: 18 februarie.

MOTOR PE BENZINĂ ȘI DOUĂ UNITĂȚI ELECTRICE

Tehnologia e:HEV urmează să fie oferită în premieră pe acest model. Așa cum bine știți de la CR-V și Jazz, ansamblul include două motoare electrice și un agregat pe benzină, de 2.0 litri i-VTEC. Singura transmisie oferită este una automată, cu o singură treaptă de viteză.

Momentan nu se știe cât va dezvolta sistemul în cazul lui HR-V, dar fratele mai mare CR-V dispune de 184 de cai putere. Cel de la volan are la dispoziție trei moduri de condus: Electric, Hybrid si Engine.

Așa cum spuneam mai sus, noua generație Honda HR-V va debuta în 18 februarie.

via Honda

Comentarii (4)

  • Johnny
    Asta inseamna ca propulsia e facuta de motoarele electrice, daca are doar o viteza? Motorul pe benzina e doar generator? Poate explica cineva si pt cei care se pricep mai putin la partea tehnica, ca din articol prea multe nu se inteleg
    6 0
  • Claudiu
    @Johnny, se refera la faptul ca CR-V Este cuplat cu o cutie CVT (Continuous Variable Transmission), care practic simuleaza treptele de viteza, ea avand o singura treapta.
    2 0
  • @ claudiu: nu e CVT. nici eu nu am inteles ce cutie e, insa asta e specificat si la CR-V Hybrid, cutia nu e cvt.
    iar florin ar putea sa ne dea o explicatie
    1 0
  • @Johnny AT = cutie de viteze automata cu variatie continua
    https://honda.asko.ro/wp-content/pdf/motorizari-echipari/crv_hybrid.pdf
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru