Noul Jaguar F-Type ZF Edition anunță finalul sportivelor termice ale mărcii

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 11.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul britanic de automobile anunță o nouă ediție specială pentru F-Type. Aceasta anunță finalul sportivelor echipate cu motoare termice ale mărcii.

Jaguar F-Type a debutat în urmă cu 10 ani. Acum, îi revine misiunea ingrată de a anunța finalul sportivelor termice care poartă celebra emblemă a mărcii britanice. Cum altfel decât printr-o ediție specială.

Denumită F-Type ZP Edition, aceasta va fi limitată la doar 150 de exemplare. Este disponibilă atât într-o versiune coupe cât și decapotabilă.

Jaguar propune două nuanțe exterioare, împrumutate de la clasicul E-Type. Este vorba despre Albastru Oulton Gloss și Gri Crystal Gloss. Dacă optezi pentru prima variantă vei primi un interior "îmbrăcat" în negru și roșu.

Cea de-a doua vine cu un habitaclu mai clasic, adică albastru/negru.

Indiferent de alegerea făcută, mașinile vor primi o grafică specială, pictată manual, inspirată de modelele E-Type de competiție.

Grila frontală are un contur alb, iar jantele au diametrul de 20 de inch și inserții negre. Nu lipsesc emblemele care îți amintesc că ai de-a face cu un F-Type produs într-un număr limitat de exemplare.

Sub capotă, fiecare dintre cele 150 de unități Jaguar F-Type ZP Edition ascunde un motor V8 supraalimentat, de 5.0 litri, care dezvoltă 575 de cai putere.

În aceste condiții, suta de kilometri pe oră este atinsă în 3.6 secunde.

Începând cu anul 2025, Jaguar va lansa numai modele cu zero emisii.

via Motor1

Comentarii (2)

  • Seriff
    Electricele anunta finalul Jaguar, oricum s-au dus in cap grav in ultimii ani, cand vor trece pe full electric se vor duce dupa Saab.
    1 2
  • inexorabil
    “Sportive termice” ? AM, fiţi atenţi la pleonasme!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru