Noul Jeep Grand Cherokee 4xe ajunge și în Europa: motor plug-in hybrid cu 380 de cai putere

de Tiberiu Safta
Vineri, 18.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Jeep Grand Cherokee a ajuns acum și în Europa. SUV-ul de dimensiuni mari va fi disponibil exclusiv cu un propulsor hibrid cu încărcare la priză, care dezvoltă 380 de cai putere.

A cincea generație Jeep Grand Cherokee a fost lansată, oficial, în Europa. Asta vine după ce modelul a fost prezentat inițial în septembrie 2021, atunci când SUV-ul a fost lansat pe piața americană. Specificația europeană a noului Grand Cherokee va fi disponibilă numai în versiunea 4xe, ceea ce înseamnă un motor hibrid și transmisie integrală.

PROPULSOR PLUG-IN HYBRID DE 380 DE CAI PUTERE

Noul Jeep Grand Cherokee 4xe este echipat cu un propulsor hibrid cu încărcare la priză. Motorul termic de 2.0 litri, turbo, este cuplat la două motoare electrice amplasate pe punțile din față și spate. Astfel, agregatul dezvoltă în total 380 de cai putere și un cuplu de 637 Nm. De asemenea, motoarele electrice promit să-i ofere noului Grand Cherokee o autonomie de 51 de kilometri.

EDIȚIE SPECIALĂ EXCLUSIVE LAUNCH EDITION: JANTE DE 21 DE INCH ȘI VOPSEA TWO-TONE

Primele exemplare Grand Cherokee vor fi comercializate în linia de echipare specială Exclusive Launch Edition. Astfel, modelul va primi câteva dotări specifice, alături de cele care vor fi disponibile pentru liniile de echipare standard. Printre ele se numără jante de 21 de inch și un plafon vopsit în negru.

Cei care optează pentru ediția specială vor avea de ales între 4 culori: negru Diamond, alb Bright, roșu Velvet și gri Baltic. Toate culorile vor fi oferite numai în combinație cu plafonul negru.

Pe lângă dotările specifice, SUV-ul de dimensiuni mari este echipat și cu sistemul de tracțiune integrală Quadra-Drive II 4x4, suspensie pneumatică Quadra-Lift și un sistem de selectare a modului de conducere Selec-Terrain, care oferă cinci moduri: Auto, Snow (zăpadă), Sand/Mud (nisip sau noroi), Rock (pietriș) și Sport.

SISTEM MULTIMEDIA UCONNECT 5

Noul Jeep Grand Cherokee vine echipat cu sistemul multimedia Uconnect 5 și cu o multitudine de ecrane amplasate pe bord. Astfel, avem un instrumentar digital și un ecran central care măsoară, fiecare, 10 inch. De asemenea, în zona torpedoului este amplasat încă un display cu o mărime de 10.25 inch pentru pasagerul din față.

Și nu este ultimul ecran, deoarece Grand Cherokee mai vine echipat și cu un sistem Head-up Display, cu un display de 10 inch, iar oglinda retrovizoare este, de asemenea, digitală. Scaunele și panourile ușilor sunt îmbrăcate în piele Palermo, iar pe bord și pe uși pot fi remarcate accente din lemn de nuc.

Scaunele din față sunt electrice și reglabile în 16 poziții. Mai mult, ele sunt echipate și cu suport lombar, o funcție de memorare a poziției scaunului și funcție de masaj. Toate scaunele sunt încălzite și ventilate.

Printre alte dotări ale lui Grand Cherokee se numără: climatizare pe 4 zone, iluminare ambientală personalizată cu cinci culori la alegere și un sistem audio McIntosh de 950 de wați cu 19 difuzoare. De asemenea, ediția specială Exclusive Launch Edition este echipată și cu sisteme de asistență de Nivel 2. Aici putem menționa sistemul de asistență pentru parcările laterale și perpendiculare.

Cu ajutorul unei aplicații pentru smartphone, clienții vor putea accesa mai multe funcții de la distanță. Șoferii vor beneficia de servicii de navigație, de încărcare și, o noutate pentru acest model, un serviciu de hărți pentru ieșirile off-road.

Noul Jeep Grand Cherokee 4xe poate fi deja comandat în mai multe țări din Europa. Mașina va ajunge și în showroom-urile din România spre sfârșitul primăverii. Ediția specială Exclusive Launch Edition pornește de la 94.000 de euro.

via Jeep

Comentarii (3)

  • Propulsia este hibrida, nu propulsorul.
    4 0
  • Toate f. frumoase pana am vazut pretul de pornire....si m.am intristat...
    5 0
  • Wector
    @Vali, ediția specială Exclusive Launch Edition pornește de la 94.000 de euro. Dar chiar si cele standard vor fi probabil peste potentialul nostru financiar... :( aia e... Masina e superba, potenta in teren, confort, siguranta... dar pentru cine isi permite.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru