Noul Jeep Wrangler facelift: design nou al grilei, linii de echipare noi și ecran central mai mare

de Tiberiu Safta
Joi, 06.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jeep a prezentat oficial noul Wrangler facelift în cadrul Salonului Auto de la New York. Noul model aduce ca noutăți o grilă cu un design nou, alături de o serie de linii de echipare noi, precum și un ecran central mai mare pentru sistemul multimedia.

Actuala generație Jeep Wrangler a fost prezentată pentru prima dată în 2017 și s-a bucurat de un succes comercial pe piața autohtonă din Statele Unite și pe alte piețe din lume. Acum, după aproape 6 ani de așteptare, constructorul american lansează noul Wrangler facelift, un model care aduce, în mare parte, câteva actualizări estetice importante.

DESIGN NOU AL GRILEI

Noul Jeep Wrangler facelift poate fi ușor identificat datorită unui design nou al grilei. Aceasta este acum mai mică în dimensiuni, iar rama grilei este vopsită în culoarea caroseriei. Cele 7 prize de aer ale grilei, o notă de design specifică modelelor Jeep, sunt vopsite în negru la aproape toate liniile de echipare.

Datorită grilei mai mici, noul Wrangler facelift oferă mai mult spațiu în zona barei din față pentru un troliu montat din fabrică și care are o capacitate de tractare de până la 3629 de kilograme. Acest troliu este inclus în dotarea liniei de echipare Rubicon.

Alături de noua grilă, noul Jeep Wrangler facelift aduce și jante cu design nou, cu dimensiuni cuprinse între 17 inch și 20 de inch. În funcție de echiparea aleasă, jantele pot fi încălțate cu anvelope cu diametrul de până la 35 de inch.

Noul Jeep Wrangler facelift poate fi configurat în versiuni hard-top sau soft-top.

Opțional, clienții pot alege să monteze și plafonul retractabil Sky One-Touch.

ECRAN CENTRAL MAI MARE

Schimbările aduse de noul Wrangler facelift sunt observabile și în habitaclu. Primul lucru nou care iese în evidență este ecranul central pentru sistemul multimedia, mai mare ca înainte. Noul ecran tactil de 12.3 inch este oferit în pachetul de bază al noului Wrangler facelift. Creșterea în dimensiuni a ecranului a dus la mutarea comenzilor fizice pentru climă în mijlocul bordului, iar direct sub ecranul central avem și un aerator dreptunghiular.

Alături de un ecran mai mare, sistemul multimedia Uconnect 5 a fost și acesta actualizat pentru a aduce câteva funcții și aplicații noi. De exemplu, noul Wrangler facelift primește acum o funcție care îți arată mai multe trasee off-road virtuale. Clienții pot să opteze inclusiv pentru un abonament premium care le oferă peste 3000 de trasee off-road instalate în sistemul multimedia și care pot fi, bineînțeles, traversate cu mașina.

Noul Jeep Wrangler facelift aduce două linii de echipare noi față de cele existente până acum. Prima linie de echipare nouă, Sport S 4xe, aduce un propulsor hibrid cu încărcare la priză, în timp ce a doua linie nouă, Rubicon X primește o listă generoase de dotări la capitolele confort și performanță off-road.

În cazul acestei echipări, amintim de scaune față reglabile electric pe 12 direcții, sistem audio Alpine cu 9 incinte, scaune îmbrăcate în piele Nappa, camere off-road integrate, anvelope de 35 de inch, bare de protecție din oțel și cutie de transfer.

Toate echipările lui Wrangler facelift primesc peste 85 de sisteme de asistență active și pasive. Echipările Rubicon, create mai mult pentru aventurile off-road, primesc o osie spate solidă nouă, iar versiunile hibride 4xe primesc un Power Box cu 4 prize de 120 de volți.

Motorizările rămân neschimbate pentru noul Wrangler facelift. Gama de motorizări a modelului de teren include: un propulsor de 2.0 litri cu 4 cilindri (270 CP), un V6 de 3.6 litri (285 CP), un motor PHEV de 2.0 litri (375 CP) și motorul HEMI V8 de 6.4 litri (470 CP). Toate motorizările sunt cuplate la o cutie automată cu 8 trepte, însă versiunile cu motoarele cu 4 și 6 cilindri pot fi cuplate și la o cutie manuală cu 6 trepte.

Noul Jeep Wrangler facelift a fost prezentat oficial în cadrul Salonului Auto de la New York. Deocamdată, nu se știe când va ajunge noul model și în Europa.

via Jeep

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru