Noul Lamborghini Huracan STO SC 10° Anniversario: nume complicat, performanțe pe măsură

de Tiberiu Safta
Joi, 16.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini a prezentat oficial un nou exemplar unicat bazat pe Huracan STO. Noua mașină poartă numele Huracan STO SC 10° Anniversario și marchează un deceniu de la înființarea diviziei de curse a mărcii, Squadra Corse.

Deși Lamborghini Huracan nu mai este disponibil până la finalul producției sale, constructorul italian a decis să lanseze o nouă versiune unicată bazată pe acesta. Mai exact, este vorba despre noul Huracan STO SC 10o Anniversario, un exemplar unicat care marchează 10 ani de la înființarea diviziei Squadra Corse. Această divizie se ocupă de dezvoltarea mașinilor de competiție ale mărcii.

Așa cum reiese din nume, noul exemplar unicat se bazează pe versiunea STO a lui Huracan. Acesta este vopsit într-o combinație de culori care imită grafica prototipului SC63, cu care Lamborghini va concura în curse de anduranță începând de anul viitor. Astfel, mașina este vopsită într-o nuanță de verde Mantis în combinație cu negru Noctis și combinată cu tricolorul italian care se prelinge în mijlocul mașinii.

Pe ambele portiere sunt vopsite și embleme speciale care marchează cei 10 ani de existență a diviziei Squadra Corse. Sigla diviziei este vopsită și pe aripa montată pe capota motorului.

În părțile inferioare observăm și accente roșii vizibile în zona spoiler-ului frontal, la praguri și în zona difuzorului.

Bineînțeles, exemplarul unicat primește și un pachet aerodinamic special, cu elemente din fibră de carbon. Aici avem un eleron nou, precum și o priză de aer montată pe plafon, dar și câteva elemente aerodinamice mici în partea din față. Jantele vopsite în negru sunt încălțate în anvelope Bridgestone special dezvoltate pentru acest exemplar.

Și în interior avem câteva noutăți exclusive. Scaunele sport sunt îmbrăcate în alcantara neagră cu accente verzi, iar aici mai avem și centuri de siguranță cu 4 prinderi și un roll-cage din aluminiu. Podeaua este confecționată din fibră de carbon, la fel și plăcuța montată în spatele ocupanților care denotă unicitatea noului model.

Din păcate, Lamborghini nu a oferit niciun detaliu despre motorul V10 al exemplarului unicat. În schimb, cunoaștem că mașina primește o evacuare nouă din partea Akrapović, precum și o suspensie nouă, cu amortizoare reglabile în 4 direcții.

Fiind un exemplar unicat, noul Lamborghini Huracan STO SC 10o Anniversario nu va fi vândut.

via Lamborghini

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru