Noul McLaren Artura Spider debutează cu 700 CP și 330 km/h viteză maximă

de Alexandru Monenciu
Marti, 27.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a publicat primele imagini și informații despre noul Artura Spider sau, cu alte cuvinte, varianta cu plafon retractabil a supercar-ului hibrid. Noul model oferă 700 de cai putere și poate atinge 330 de km/h.

La doi ani de la debutul supercar-ului hibrid McLaren Artura, constructorul britanic de automobile este pregătit să extindă gama cu o variantă decapotabilă. Numele său este Artura Spider.

Din punct de vedere estetic, noul McLaren Artura Spider arată aproape la fel ca varianta Coupe, singurele diferențe fiind regăsite în partea din spate. Designerii au fost nevoiți să repoziționeze prizele de aer și să modifice capota motorului pentru a face loc plafonului retractabil de tip hard-top.

Întregul ansamblu este controlat de 8 motorașe electrice și adaugă doar 62 de kilograme la masa proprie a mașinii. Asta înseamnă că noul Artura Spider cântărește 1.560 de kilograme, sau 1.457 de kilograme în cea mai ușoară versiune. Plafonul poate fi acționat în 11 secunde, la viteze de până la 50 km/h.

Sistemul de propulsie hibrid, format dintr-un motor V6 de 3.0 litri, twin-turbo, și o unitate electrică a fost revizuit. Tocmai de aceea, puterea totală a crescut la 700 de cai putere (+20 CP) și 720 Nm cuplu.

În aceste condiții, modelul decapotabil atinge 100 de km/h în fix 3 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 330 de km/h.

Mulțumită unei baterii de 7.4 kWh, supercar-ul britanic are o autonomie pur electrică de până la 33 de kilometri.

Transmisia automată, cu 8 rapoarte, a fost recalibrată, astfel că schimbările treptelor sunt mai rapide cu 25% comparativ cu varianta Coupe.

Toată puterea este livrată punții spate prin intermediul unui diferențial controlat electronic.

Și răspunsul suspensiei a fost îmbunătățit, pentru un plus de manevrabilitate.

McLaren anunță că livrările noului Artura Spider vor începe în vara acestui an.

via McLaren

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru