Noul Mercedes-Benz S680 Guard: versiunea blindată a limuzinei are 612 CP și cântărește 4.2 tone

de Alexandru Monenciu
Joi, 29.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile a lansat noul S680 Guard 4Matic, versiunea blindată a navei sale amiral. Producția unui exemplar durează 51 de zile.

Noua generație Mercedes-Benz Clasa S poate fi comandată de acum și într-o versiune blindată. Numele modelului este S680 Guard 4Matic și este bazat pe varianta cu ampatament mărit a lui Clasa S.

Limuzina cântărește 4.2 tone și a fost certificată VR10, adică cel mai înalt grad de protecție balistică pentru un vehicul civil. Lista de modificări mai include anvelope speciale run-flat și geamuri cu o grosime de aproape 10 centimetri (strat de policarbonat la interior pentru a proteja pasagerii de eventualele cioburi).

Pentru un plus de siguranță, clienții pot alege dintr-o listă cu peste 80 de echipamente opționale. Printre acestea regăsim și un tub de oxigen necesar în cazul unui atac cu gaze toxie.

În rest, habitaclul limuzinei este neschimbat. Asta înseamnă că regăsim, în continuare, dotări de lux și finisaje premium.

Sub capota noului Mercedes-Benz S680 Guard regăsim un propulsor V12 de 6.0 litri (preluat din gama lui Mercedes-Maybach Clasa S) care dezvoltă 612 cai putere și 830 Nm cuplu.

Producția unui exemplar durează 51 de zile, iar prețul s-ar învârti în jurul sumei de 500.000 de euro.

via Carscoops

Comentarii (1)

  • Danierlr1
    Daca trimit o drona partenerii nostri strategigi pateste ca generalul iranian
    11 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru