Noul model din gama Nissan Z va fi prezentat în 15 septembrie în versiune de pre-producție: Z Proto ar putea avea 400 de cai putere

de Daniel Popescu
Marti, 01.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a anunțat că va prezenta în 15 septembrie o versiune de pre-producție a următorului model din gama Z, care se va numi Z Proto. Presa internațională susține că viitorul model va avea motor de 400 de cai putere.

Nissan a oferit primele indicii despre lansarea unui succesor pentru 370Z încă din luna mai a acestui an prin intermediul unui teaser video, iar constructorul japonez a anunțat acum că prezentarea oficială a acestuia va avea loc în 15 septembrie.

Pentru moment, singurul detaliu oferit de Nissan este că noul model va fi prezentat într-o versiune de pre-producție. Cu toate acestea, presa internațională a obținut deja o serie de informații tehnice despre noul model.

Cea mai importantă dintre acestea este că succesorul lui 370Z va utiliza un motor V6 de 3.0 litri care va genera 400 de cai putere. Chiar dacă inițial se credea că noul model se va numi 400Z, Nissan a confirmat că succesorul lui 370Z va fi comercializat sub numele Nissan Z Proto.

Anterior, sursele din presa auto susțineau că prezentarea oficială a modelului ar urma să aibă loc abia în 2022 și că vânzările ar urma să înceapă în 2023. În condițiile în care Nissan va prezenta doar o versiune de pre-producție în luna septembrie, este posibil ca informațiile să fie reale și noul model să debuteze oficial mai târziu.

De altfel, strategia este asemănătoare cu cea adoptat de japonezi și pentru noul SUV electric Ariya.

Prezentat oficial în această vară, modelul electric va ajunge pe piața europeană abia la sfârșitul anului 2021.

Via Car and Driver

Comentarii (1)

  • netam-nissan
    e deci posibil orice daca sursele sint cumnatii unui verisor al soacrei lui nissan-san.
    oricum ma bucur ca marca se trezeste din coma si cu proto-z-oarul sportiv pe linga aryia, desi sa le prezinti cu 2 ani avans e o aiureala.
    cam ca teatrul lor kabuki de la care pleci si mai prost decit ai venit sa il vezi.
    10 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru