Noul Nissan Concept 20-23, un hot hatch electric creat special pentru circuit

de Tiberiu Safta
Marti, 26.09.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a prezentat oficial un nou concept care ar putea da naștere unui viitor model de performanță. Botezat Concept 20-23, acesta este un hot hatch de dimensiuni mici creat special pentru circuit.

Constructorul japonez a dezvăluit noul Concept 20-23, un hot hatch dezvoltat pentru a fi condus exclusiv pe circuite. Cel mai nou concept al mărcii nipone a fost creat pentru a sărbători 20 de ani de existență a diviziei Nissan Design Europe, cu sediul la Londra. Acest aspect este reflectat chiar în numele său prin numărul 20, în timp ce al doilea număr, 23, este numărul tradițional al mărcii nipone. În limba japoneză, cifrele 2 și 3 se pronunță ni și san.

Conceptul Nissan Concept 20-23 este inspirat din lumea motorsportului, în special din Formula E, serie în care Nissan concurează, dar și din lumea virtuală a sim racing-ului. Conceptul a fost creat de către un grup de designeri tineri care au avut ca sarcină să deseneze o mașină care să poată fi folosită cu ușurință pe străzile aglomerate ale Londrei.

Rezultatul este un design extrem de agresiv și concentrat în totalitate pe sportivitate. În partea frontală avem o bară de protecție puternic sculptată și cu o priză de aer mare.

Imediat deasupra acesteia avem și câte două semicercuri iluminate pentru farurile LED, precum și o bandă iluminată pentru luminile secundare. Limbajul de design extrem de agresiv este vizibil în special în părțile laterale, acolo unde avem aripi puternic evazate, praguri sculptate exclusiv în scopuri aerodinamice și jante de dimensiuni foarte mari și încălțate în anvelope cu profil redus.

În spate avem un difuzor masiv integrat în bara de protecție, alături de un eleron foarte mare montat pe plafon și stopuri desenate în forma unor semicercuri. De asemenea, așa cum se poate vedea în imagini, portierele au deschidere de tip foarfecă. Aici mai putem adăuga și oglinzi aerodinamice foarte mici, o priză de aer montată pe plafon și o grafică specială cu numărul 23 vopsită în părțile laterale din spate ale conceptului.

La fel ca exteriorul, habitaclul lui Nissan Concept 20-23 adoptă un design agresiv, dar destul de minimalist. Primul element care iese în evidență este volanul desenat în forma unei manșe și care conține butoane pentru cele mai importante funcții ale mașinii.

Chiar dacă în imagini acest lucru este mai greu de observat, conceptul primește două ecrane pentru instrumentarul digital și pentru sistemul multimedia.

Interiorul este completat de scaune sport de tip scoică și cu suporturi laterale extrem de pronunțate. Aici avem chiar și o bară de protecție lângă scaune pentru protejarea ocupanților în cazul unui impact lateral.

Deocamdată, conceptul Nissan Concept 20-23 este doar un exercițiu de design. Constructorul japonez nu a dezvăluit niciun detaliu tehnic despre noul concept. Singurul lucru cunoscut la acest capitol este faptul că mașina dispune de un propulsor electric.

via Nissan

Comentarii (1)

  • Banditos
    arata absolut genial :)
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru