Noul președinte ACEA: Mike Manley, șeful Fiat-Chrysler, a preluat ștafeta de la Carlos Tavares, CEO-ul PSA

de Paul Cosma
Joi, 12.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul președinte al Asociației Europene a Producătorilor de Automobile (ACEA) este Mike Manley, CEO-ul grupului Fiat-Chrysler, al cărui mandat de un an va începe la 1 ianuarie 2020. Manley a fost ales să conducă ACEA în 2020, după mandatele succesive din 2018 și 2019 ale lui Carlos Tavares, CEO-ul grupului PSA.

Producătorii auto europeni vor fi conduși în 2020 de Mike Manley, CEO-ul FCA și cel care a preluat președinția ACEA în urma voturilor celor 15 membri din board.

Printre prioritățile ACEA pentru anul viitor se numără crearea condițiilor pentru o tranziție cât mai rapidă la transportul fără emisii de carbon, precum și dezvoltarea sustenabilă a sectorului auto din Europa.

Mandatul lui Mike Manley va începe de la 1 ianuarie 2020. În 2018 și 2019, ACEA a fost condusă de șeful PSA, Carlos Tavares, care a deținut două mandate consecutive.

Asociația Europeană a Producătorilor de Automobile, cu sediul în Bruxelles, reprezintă interesele unor grupuri precum BMW, Daimler, Fiat-Chrysler, Ford, Honda, Hyundai, Jaguar Land Rover, PSA, Renault, Toyota, Volkswagen sau Volvo.

Via ACEA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru