Fiat Chrysler

Marti, 05 Ianuarie 2021 | Industrie

Stellantis intră în linie dreaptă: fuziunea FCA-PSA, aprobată de acționari cu 99% dintre voturi “pentru”

Acționarii Fiat-Chrysler și PSA au aprobat fuziunea celor două entități cu o majoritate covârșitoare: 99% dintre voturi în favoarea tranzacției. Procesul prin care va fi creată noua companie Stellantis este așteptat să fie finalizat în data de 16 ianuarie.
Vineri, 01 Ianuarie 2021 | Industrie

FCA vrea să producă modele electrice Jeep, Fiat și Alfa Romeo în Polonia: uzina din Tychy va livra primele exemplare în 2022

Fiat-Chrysler va investi circa 160 de milioane de euro în modernizarea uzinei sale din Tychy (Polonia) și va începe să producă, din 2022, modele electrice și hibride pentru brandurile Jeep, Fiat și Alfa Romeo.
Vineri, 18 Decembrie 2020 | Industrie

Fiat Chrysler și PSA vor să grăbească procesul de fuziune: cele două companii speră ca Stellantis să fie creat oficial până la sfârșitul lui ianuarie 2021

Fiat Chrysler și grupul PSA vor să finalizeze procesul de fuziune până la sfârșitul lunii ianuarie, potrivit unor surse apropiate de situație. FCA și PSA și-au convocat acționarii în data de 4 ianuarie 2021 pentru a vota aprobarea fuziunii prin care va fi creat Stellantis, al patrulea cel mai mare producător auto din lume.
Luni, 14 Decembrie 2020 | Industrie

Presa italiană: Mike Manley, șeful Fiat Chrysler, este favorit să devină noul CEO Ferrari

Mike Manley, șeful grupului Fiat Chrysler, este principalul favorit pentru a ocupa poziția de nou CEO al Ferrari, potrivit informațiilor apărute în presa italiană. Ferrari și FCA au refuzat să comenteze.
Vineri, 20 Noiembrie 2020 | Industrie

Chemați la vot: Peugeot și Fiat-Chrysler și-au convocat acționarii în data de 4 ianuarie 2021 pentru a aproba fuziunea celor două companii

Fiat-Chrysler Automobiles și Peugeot SA și-au convocat acționarii în data de 4 ianuarie 2021 pentru a vota aprobarea fuziunii celor două companii, prin care va fi creat Stellantis, al patrulea cel mai mare producător auto din lume.
Marti, 17 Noiembrie 2020 | Industrie

Șeful PSA estimează noi fuziuni în industria auto: “Unii producători nu vor supraviețui”

Carlos Tavares, șeful grupului PSA, se așteaptă la mai multe fuziuni la nivelul industriei auto în contextul investițiilor masive în mașini electrice și crede că unii producători nu vor supraviețui acestei tranziții în următorul deceniu.
Joi, 05 Noiembrie 2020 | Industrie

PSA și Fiat-Chrysler ar putea renunța la unele branduri și modele după finalizarea fuziunii: decizia vizează piața din China

Grupul Stellantis, care va rezulta în urma fuziunii dintre PSA și Fiat-Chrysler, vrea să renunțe la mai multe branduri și modele și să reducă numărul fabricilor, demersuri ce vizează piața din China, potrivit declarațiilor făcute de un reprezentant al părții franceze.
Marti, 27 Octombrie 2020 | Industrie

Surse: Comisia Europeană va aproba în curând fuziunea dintre Fiat-Chrysler și PSA

Fuziunea dintre Fiat-Chrysler și grupul PSA va primi în curând aprobarea Comisiei Europene, iar Stellantis va deveni oficial al patrulea cel mai mare producător auto din lume, potrivit unor surse citate de Reuters.
Joi, 01 Octombrie 2020 | Industrie

Fuziunea dintre PSA și Fiat-Chrysler: Uniunea Europeană va anunța răspunsul final până în data de 2 februarie 2021

Uniunea Europeană va anunța verdictul său cu privire la fuziunea dintre PSA și Fiat-Chrysler până în data de 2 februarie 2021. Autoritățile europene au reluat investigația în acest caz după ce au cerut și primit informații suplimentare din partea celor două entități.
Luni, 21 Septembrie 2020 | Masini electrice si hibride

Fiat-Chrysler vrea să investească în producția de mașini electrice și hibrizi plug-in în Italia: credit de 800 de milioane de euro

Fiat-Chrysler a împrumutat, până acum, 800 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții pentru a sprijini producția de mașini electrice și hibrizi plug-in în cadrul fabricilor sale din Italia. Grupul are un plan de investiții de 5 miliarde de euro ce vizează uzinele din Pomigliano, Melfi și Mirafiori.
Sambata, 29 August 2020 | Industrie

Document: Fiat-Chrysler a anunțat că modelele sale subcompacte vor utiliza o platformă a grupului PSA

Viitoarele modele subcompacte ale Fiat-Chrysler vor utiliza o platformă a grupului francez PSA, potrivit unui document transmis de FCA către furnizorii săi. FCA le-ar fi spus furnizorilor să suspende orice activitate de cercetare și dezvoltare legată de modelele sale de segment B.
Marti, 11 August 2020 | Industrie

Scandal în Statele Unite: Alianța Fiat-Chrysler, acuzată de spionaj de General Motors

General Motors acuză Alianța Fiat-Chrysler de "spionaj" într-un caz în care susține că producătorul italo-american a oferit mită sindicatelor de muncitori. Fiat-Chrysler a negat acuzațiile, pe care le consideră demne de un "film cu spioni de mâna a treia".
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Vineri, 07 August 2020 | Modele noi

Informații neoficiale: succesorul lui Fiat Punto și viitorul SUV Alfa Romeo vor utiliza aceeași platformă ca Peugeot 208 și 2008

Succesorul lui Fiat Punto și viitorul SUV subcompact Alfa Romeo vor fi dezvoltate pe aceeași platformă utilizată de Peugeot 208 și 2008, ca urmare a fuziunii dintre Fiat-Chrysler și Grupul PSA, potrivit unor informații neoficiale.
Miercuri, 22 Iulie 2020 | Masini autonome

Fiat-Chrysler extinde parteneriatul cu Google: colaborare privind dezvoltarea de vehicule comerciale autonome pentru transportul mărfurilor

Fiat-Chrysler a anunțat extinderea parteneriatului cu Waymo, divizia Google pentru vehicule autonome, prin care cele două companii vor dezvolta vehicule comerciale care să transporte mărfuri fără ajutorul șoferilor. Colaborarea vizează integrarea sistemelor autonome Waymo pe modelul Fiat Ducato.
Miercuri, 08 Iulie 2020 | Industrie

UE extinde investigația privind fuziunea dintre Fiat Chrysler și PSA: autoritățile europene vor anunța un verdict pe 13 noiembrie

Comisia Europeană a extins investigația privind fuziunea dintre Fiat Chrysler și PSA, deoarece tranzacția ar încălca regulile de concurență pe segmentul vehiculelor comerciale ușoare în mai multe țări europene. Comisia este așteptată să anunțe un verdict în data de 13 noiembrie.
Marti, 07 Iulie 2020 | Industrie

Fiat Chrysler a repornit fabrica din Serbia după aproape 4 luni: producția fusese suspendată în martie

Fiat Chrysler a redeschis fabrica din Serbia după ce producția a fost suspendată pentru aproape 4 luni din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit agenției naționale de presă de la Belgrad.
Sambata, 27 Iunie 2020 | Industrie

Șeful Fiat-Chrysler: “Planurile de fuziune cu PSA nu sunt întârziate de criza COVID-19”

Fuziunea dintre Fiat-Chrysler și PSA Peugeot-Citroen este cea mai bună cale prin care cele două companii să traverseze criza COVID-19, potrivit președintelui FCA, John Elkann. “Criza a subliniat încă o dată că această fuziune este logică,” a spus Elkann.
Joi, 25 Iunie 2020 | Industrie

Oficial: Italia a aprobat garanții de stat pentru un credit de 6.3 miliarde de euro acordat grupului Fiat-Chrysler

Italia a confirmat oficial că a aprobat garanții de stat ce acoperă 80% din valoarea împrumutului de 6.3 miliarde de euro pentru grupul Fiat-Chrysler în contextul pandemiei. Creditul va fi acordat de cea mai mare bancă din Italia, Intesa Sanpaolo.
Joi, 11 Iunie 2020 | Industrie

FCA va relua producția lui Fiat Panda în 16 iunie: restartul, amânat cu o săptămână din cauza cererii scăzute

Fiat-Chrysler vrea să repornească producția lui Fiat Panda în data de 16 iunie, după ce restartul fabricii de lângă Napoli fusese programat inițial pe 8 iunie, dar amânat din cauza cererii scăzute.
Marti, 09 Iunie 2020 | Industrie

Probleme semnalate de UE: fuziunea PSA-FCA are nevoie de anumite “concesii” înainte de aprobare

Grupurile PSA și Fiat-Chrysler trebuie să facă anumite “concesii” pentru ca fuziunea lor să primească acordul autorităților europene, potrivit unor surse apropiate de situație. UE ar fi semnalat probleme concurențiale privind cota de piață a celor două entități pe segmentul vehiculelor comerciale ușoare.

Tag-uri similare

Alfa Romeo Giulietta, Alfa Romeo Giulia, Fiat Chrysler, Alfa Romeo Spider, platforma C-Evo, Alfa Romeo vanzari
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru