Fiat Chrysler și PSA vor să grăbească procesul de fuziune: cele două companii speră ca Stellantis să fie creat oficial până la sfârșitul lui ianuarie 2021

de Paul Cosma
Vineri, 18.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat Chrysler și grupul PSA vor să finalizeze procesul de fuziune până la sfârșitul lunii ianuarie, potrivit unor surse apropiate de situație. FCA și PSA și-au convocat acționarii în data de 4 ianuarie 2021 pentru a vota aprobarea fuziunii prin care va fi creat Stellantis, al patrulea cel mai mare producător auto din lume.

PSA și Fiat-Chrysler anticipau că proiectul fuziunii va fi finalizat până la finalul lui martie, în cazul în care consiliile de administrație ale celor doi constructori și autoritățile anti-trust își vor da acordurile finale. 

Cele două companii vor ca procesul de fuziune să se încheie cât mai rapid, noul termen fiind stabilit pentru sfârșitul lunii ianuarie.

Surse citate de Bloomberg spun că FCA și PSA fac presiuni pentru ca autoritățile europene să grăbească verdictul cu privire la fuziunea lor. UE anunțase recent că verdictul va fi transmis cel târziu în data de 2 februarie 2021.

Acționarii celor două companii au fost convocați în data de 4 ianuarie 2021 pentru a-și exprima votul în favoarea fuziunii dintre PSA și FCA prin care va fi creat Stellantis, al patrulea constructor auto din lume, după Toyota, grupul Volkswagen și alianța Renault-Nissan-Mitsubishi.  

Via Bloomberg

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru