Surse: Comisia Europeană va aproba în curând fuziunea dintre Fiat-Chrysler și PSA

de Paul Cosma
Marti, 27.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fuziunea dintre Fiat-Chrysler și grupul PSA va primi în curând aprobarea Comisiei Europene, iar Stellantis va deveni oficial al patrulea cel mai mare producător auto din lume, potrivit unor surse citate de Reuters.

Uniunea Europeană va anunța verdictul său cu privire la fuziunea dintre PSA și Fiat-Chrysler până cel târziu în data de 2 februarie 2021. Autoritățile europene au reluat recent investigația în acest caz după ce au cerut și primit informații suplimentare din partea celor două entități.

Surse citate de agenția Reuters susțin acum că FCA și PSA vor primi în curând “undă verde” pentru formarea Stellantis în mod oficial, care va deveni al patrulea cel mai mare producător auto din lume. 

Cei doi mari constructori au anunțat deja structura de conducere a noului producător. Carlos Tavarez va fi CEO și membru în Consiliul Director al constructorului care ar urma să își înceapă activitatea în 2021.

Ultimul obstacol în calea fuziunii este aprobarea din partea Uniunii Europene. Amintim că, în data de 17 iunie, Comisia a transmis că va începe o investigație amănunțită, după ce s-a arătat îngrijorată că tranzacția ar reduce concurența pe segmentul vehiculelor comerciale ușoare în 14 țări membre UE și Marea Britanie.  

Deadline-ul a fost extins ulterior până în 13 noiembrie, însă investigația a fost suspendată pentru două luni, în așteptarea unor informații suplimentare pe care cele două companii trebuiau să le transmită autorităților.

Via Reuters

Comentarii (1)

  • Ce treaba are comisia europeană cu marea britanie?... de ce nu o fi îngrijorată și de Tanzania ori Madagascar?
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru