Chemați la vot: Peugeot și Fiat-Chrysler și-au convocat acționarii în data de 4 ianuarie 2021 pentru a aproba fuziunea celor două companii

de Paul Cosma
Vineri, 20.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat-Chrysler Automobiles și Peugeot SA și-au convocat acționarii în data de 4 ianuarie 2021 pentru a vota aprobarea fuziunii celor două companii, prin care va fi creat Stellantis, al patrulea cel mai mare producător auto din lume.

Uniunea Europeană este așteptată să anunțe verdictul său cu privire la fuziunea dintre PSA și Fiat-Chrysler până cel târziu în data de 2 februarie 2021. Autoritățile europene au reluat recent investigația în acest caz după ce au cerut și primit informații suplimentare din partea celor două entități.

Între timp, acționarii celor două companii au fost convocați în data de 4 ianuarie 2021 pentru a-și exprima votul în favoarea fuziunii dintre PSA și FCA prin care va fi creat Stellantis, al patrulea constructor auto din lume, după Toyota, grupul Volkswagen și alianța Renault-Nissan-Mitsubishi.  

PSA și Fiat-Chrysler anticipează că proiectul fuziunii va fi finalizat în primele trei luni ale anului 2021, în cazul în care consiliile de administrație ale celor doi constructori și autoritățile anti-trust își vor da acordurile finale. 

Via PSA, FCA

Comentarii (1)

  • dupa ce au preluat opel si care incet incet dispare, urmeaza fiat cu toate marcile lor, care o sa dispara si ele incet incet. buna strategia lui peugeot pentru a ramane un singur constructor.
    5 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru