Fuziunea dintre PSA și Fiat-Chrysler: Uniunea Europeană va anunța răspunsul final până în data de 2 februarie 2021

de Paul Cosma
Joi, 01.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uniunea Europeană va anunța verdictul său cu privire la fuziunea dintre PSA și Fiat-Chrysler până în data de 2 februarie 2021. Autoritățile europene au reluat investigația în acest caz după ce au cerut și primit informații suplimentare din partea celor două entități.

Grupul PSA Peugeot-Citroen și Alianța Fiat-Chrysler se află în plin proces de fuziune și așteaptă un răspuns final din partea Uniunii Europene.

Între timp, cei doi mari constructori au anunțat structura de conducere a noului producător, care va fi numit Stellantis. Carlos Tavarez va fi CEO și membru în Consiliul Director al constructorului care ar urma să își înceapă activitatea în 2021.

Ultimul obstacol în calea fuziunii este aprobarea din partea Uniunii Europene. Amintim că, în data de 17 iunie, Comisia a transmis că va începe o investigație amănunțită, după ce s-a arătat îngrijorată că tranzacția ar reduce concurența pe segmentul vehiculelor comerciale ușoare în 14 țări membre UE și Marea Britanie. 

Deadline-ul a fost extins ulterior până în 13 noiembrie, însă investigația a fost suspendată pentru două luni, în așteptarea unor informații suplimentare pe care cele două companii trebuiau să le transmită autorităților.

Oficialii europeni au confirmat acum primirea documentelor necesare și reluarea procesului de analiză, spunând că răspunsul final va fi oferit până în data de 2 februarie 2021.

Francezii de la Peugeot s-au oferit să facă schimbări în cadrul companiei mixte pe care o dețin împreună cu Toyota pe segmentul vehiculelor comerciale, pentru a înlătura îngrijorările UE cu privire la posibila reducere a concurenței.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru