Uniunea Europeana

Miercuri, 22 Martie | Industrie

Germania învinge UE: Mașinile termice, alimentate cu combustibili sintetici, ar putea fi acceptate după 2035

Comisia Europeană lucrează la un plan pentru a le permite mașinilor cu motoare termice, dar alimentate cu combustibili sintetici, să existe și după 2035. Propunerea a venit de la Germania.
Marti, 14 Martie | General

Germania și alte 6 țări UE, inclusiv România, se opun interzicerii motoarelor termice

Germania a format o alianță cu alte 6 țări membre ale Uniunii Europene, printre care și România, pentru a se opune interzicerii motoarelor termice, care va avea loc în 2035. Guvernul de la Berlin vrea ca propunerea Comisiei Europene să fie schimbată urgent.
Vineri, 10 Martie | Industrie

STUDIU: 60% din experții auto spun că tranziția către mașini electrice este nerealistă

Potrivit unui studiu nou, aproape 60% dintre experții din interiorul industriei auto spun că obiectivele impuse pentru tranziția către mașini electrice în următorii ani nu sunt realizabile. Cei mai mulți sunt de părere că lipsa de materii prime, problemele cu aprovizionarea bateriilor și lipsa de infrastructură vor întârzia această tranziție.
Luni, 06 Martie | General

Interzicerea vânzărilor de mașini cu motoare termice, mai așteaptă. Uniunea Europeană amână votul

Uniunea Europeană a anunțat oficial că a amânat votul pentru interzicerea vânzărilor de mașini noi cu motoare termice începând din 2035. Decizia a fost luată ca urmare a nemulțumirii Germaniei față de acest plan.
Miercuri, 01 Martie | Masini electrice si hibride

Numărul stațiilor de încărcare în Europa, de 3 ori mai mic decât numărul mașinilor electrice pe șosea

Potrivit unui nou raport al Asociației Constructorilor Europeni de Automobile, numărul stațiilor de încărcare din Europa este de 3 ori mai mic decât cel al mașinilor electrice pe șosea. Organizația atrage atenția că ritmul de instalare a stațiilor de încărcare noi este prea lent.
Marti, 28 Februarie | General

Germania, nemulțumită de interzicerea mașinilor cu motoare termice în Europa

Guvernul german și-a exprimat nemulțumiri față de decizia de a interzice vânzarea mașinilor noi cu motoare termice în Uniunea Europeană, începând din 2035. Germania vrea ca vânzările acestor mașini să continue și după 2035, cu condiția ca ele să fie alimentate cu combustibili sintetici și ecologici.
Marti, 21 Februarie | Siguranta

România are în continuare cea mai ridicată rată a mortalității în accidente rutiere

Datele preliminare publicate de Comisia Europeană arată că România rămâne pe primul loc la rata mortalității în accidente rutiere din UE. Anul trecut, țara noastră a înregistrat 86 de decese cauzate de accidente rutiere la un milion de locuitori.
Marti, 21 Februarie | Industrie

Dacia întrece Renault și Skoda. Încheie luna ianuarie pe locul 3 în Europa

Dacia a încheiat luna ianuarie pe locul 3 în topul înmatriculărilor din Uniunea Europeană. Marca de la Mioveni a întrecut, așadar, nume ca Renault, Skoda și Peugeot.
Marti, 21 Februarie | Economic

România, cea mai mare creștere a producției de automobile din Uniunea Europeană

Potrivit noilor date furnizate de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile, România a înregistrat cea mai mare creștere a producției de automobile la nivelului Uniunii Europene în 2022. Statistica mai arată că țara noastră este al șaselea cel mai mare producător de mașini din Uniune.
Luni, 20 Februarie | General

Vicepremierul Italiei: tranziția către mașini electrice este o „sinucidere” și un „cadou” făcut Chinei

Matteo Salvini, vicepremierul Italiei și ministrul transporturilor din această țară, a avut o replică dură cu privire la interzicerea vânzării de mașini noi cu motoare termice în Uniunea Europeană din 2035. El spune că această tranziție reprezintă o „sinucidere” și un „cadou pentru China.”
Joi, 16 Februarie | General

Comisia Europeană: Numai autobuze cu zero emisii din 2030

Comisia Europeană a propus un plan prin care toate autobuzele să fie cu zero emisii începând din 2030. Totodată, Comisia a propus și un plan prin care să reducă treptat emisiile provenite de la vehiculele grele până în 2050.
Miercuri, 15 Februarie | General

OFICIAL: Vânzările de mașini noi cu motoare termice, interzise din 2035 în Europa

Parlamentul European a aprobat oficial planul de a interzice vânzările de mașini noi în Europa, începând din 2035. Din acel an vor putea fi vândute doar vehicule cu zero emisii.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Vineri, 28 Octombrie 2022 | Industrie

UE a ajuns la un acord: vânzarea de mașini noi, cu motoare termice, interzisă din 2035

Vânzarea de mașini noi, cu motoare termice, va fi interzisă din 2035 în Uniunea Europeană. Vor exista, însă, și câteva excepții.
Joi, 20 Octombrie 2022 | General

Parlamentul European: toate statele membre UE trebuie să monteze stații de încărcare la fiecare 60 de kilometri

Mai mulți deputați din Parlamentul European au adoptat o măsură care vizează montarea stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice la fiecare 60 de kilometri de drum în statele membre ale Uniunii Europene. Toate aceste țări, printre care și România, vor trebui să monteze stații de încărcare la fiecare 60 de kilometri până în 2026.
Luni, 11 Iulie 2022 | General

UE anunță că, din 2024, toate mașinile noi vor avea sisteme împotriva depășirii limitei de viteză

Uniunea Europeană a anunțat, oficial, că toate mașinile noi vândute din iulie 2024 vor fi echipate cu sisteme care împiedică depășirea limitelor de viteză. De asemenea, toate mașinile lansate după iulie 2022 vor trebui să fie echipate cu acest sistem.
Miercuri, 29 Iunie 2022 | General

OFICIAL: Planul de interzicere a mașinilor cu motoare termice din 2035, aprobat de statele Uniunii Europene

Planul Comisiei Europene de a interzice comercializarea vehiculelor cu motoare termice din 2035 a fost aprobat oficial de către cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. Astfel, din acel an, vor putea fi vândute numai vehicule cu zero emisii, electrice sau pe bază de hidrogen.
Luni, 27 Iunie 2022 | Intern

România cere Comisiei Europene să amâne interzicerea mașinilor cu motoare termice până în 2040

România a cerut Comisiei Europene, alături de alte 4 state membre ale Uniunii Europene, să amâne interzicerea mașinilor cu motoare termice, prevăzută pentru 2035. Astfel, țara noastră dorește ca procentul de reducere a emisiilor CO2 să fie de 90% în acel an, iar interzicerea motoarelor cu ardere internă fie aplicată abia în 2040.
Miercuri, 22 Iunie 2022 | General

Germania se opune planurilor UE de a interzice mașinile cu motoare termice în 2035

Guvernul Germaniei nu este de acord cu planurile Uniunii Europene de a interzice mașinile cu motoare termice în 2035. Declarația a fost făcută de către ministrul german al finanțelor Christian Lindner.
Marti, 14 Iunie 2022 | Industrie

Mercedes-Benz și Grupul Volkswagen susțin interzicerea motoarelor termice din 2035

Mercedes-Benz și Grupul Volkswagen, doi dintre cei mai importanți producători de automobile din industrie, sprijină interzicerea motoarelor termice, în Europa, din 2035.
Miercuri, 18 Mai 2022 | Mediu

Uniunea Europeană nu va face excepție pentru interzicerea combustibililor ecologici în 2035

Din 2035, Uniunea Europeană dorește să interzică vânzarea vehiculelor cu motoare termice. Asta înseamnă mașini alimentate cu benzină, motorină și chiar combustibili ecologici. Chiar dacă cel din urmă tip de combustibil este neutru în carbon, acesta nu va putea intra în uz după 2035.

Tag-uri similare

Volvo, Romania, diesel, studiu, tehnologie, recall, criza, pneuri, mediu, Taxa auto
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru