Uniunea Europeana

Miercuri, 16 Octombrie | General

Șeful BMW: "UE trebuie să renunțe la interzicerea motoarelor termice dacă vrea să-și reducă dependența de China"

Oliver Zipse, șeful Grupului BMW, a avertizat că Uniunea Europeană ar face bine să renunțe la planul de a interzice motoarele termice. Potrivit șefului grupului bavarez, permiterea vânzărilor de mașini noi cu motoare termice și după 2035 va ajuta la reducerea dependenței față de China.
Joi, 10 Octombrie | Siguranta

Peste 20.000 de persoane și-au pierdut viața în accidente rutiere în Uniunea Europeană, anul trecut

Potrivit unui nou raport realizat la nivelul Uniunii Europene, peste 20.000 de persoane și-au pierdut viața în accidente rutiere, în 2023. Deși numărul accidentelor a scăzut în România, țara noastră are în continuare o rată ridicată de accidente rutiere mortale.
Marti, 08 Octombrie | Industrie

Șeful Volkswagen: „producătorii chinezi ar trebui să evite taxele vamale dacă investesc în UE”

Oliver Blume, șeful Grupului Volkswagen, este de părere că producătorii chinezi de mașini electrice ar trebui să aibă posibilitatea de a evita noile taxe vamale cu condiția ca aceștia să investească în Uniunea Europeană.
Vineri, 04 Octombrie | General

OFICIAL: Uniunea Europeană a aprobat taxele vamale definitive pentru mașinile electrice din China

Uniunea Europeană a aprobat oficial noile taxe vamale definitive pentru mașinile electrice produse în China. Negocierile între UE și China vor continua, iar noile taxe urmează să intre în vigoare din noiembrie.
Miercuri, 02 Octombrie | Industrie

Volvo pune presiune pe Uniunea Europeană să interzică motoarele termice

Volvo vrea ca Uniunea Europeană să respecte propriul său plan de a interzice vânzarea de mașini noi cu motoare termice din 2035. Pentru asta, Volvo a semnat o declarație comună, alături de alte 49 de companii.
Luni, 30 Septembrie | General

UE va definitiva taxele vamale pentru mașinile electrice din China săptămâna aceasta

Statele membre Uniunii Europene vor vota în această săptămână definitivarea taxelor vamale pentru mașinile electrice provenite din China. Noile taxe vamale definitive ar trebui să intre în vigoare din noiembrie.
Miercuri, 18 Septembrie | Economic

Uniunea Europeană va vota noile taxe vamale definitive pentru mașinile electrice din China în 25 septembrie

Potrivit informațiilor din presă, Uniunea Europeană va vota asupra definitivării taxelor vamale pentru mașinile electrice din China săptămâna viitoare. Ziua votului a fost stabilită pentru 25 septembrie.
Marti, 17 Septembrie | Industrie

Stellantis se opune amânării țintei de emisii de CO2 pentru 2025 în UE

Carlos Tavares, șeful Stellantis, nu este de acord cu amânarea țintei de emisii de CO2 pentru 2025 în Uniunea Europeană. Anunțul vine la scurt timp după ce majoritatea producătorilor europeni au cerut ca această țintă să fie amânată cu doi ani.
Luni, 16 Septembrie | Industrie

Producătorii auto europeni vor să amâne noile ținte de emisii de CO2 stabilite pentru 2025

Asociația Constructorilor Europeni de Automobile cere Comisiei Europene să amâne noile ținte de emisii de CO2 stabilite pentru 2025. De anul viitor, toți producătorii vor trebui să producă mașini care să emită maxim 95 de grame de CO2 per kilometru.
Joi, 12 Septembrie | Economic

Uniunea Europeană ar putea reduce taxele vamale pentru modelele Tesla produse în China

Comisia Europeană se gândește să micșoreze taxele vamale suplimentare pentru toate modelele Tesla produse în China. De aceleași micșorări ar urma să aibă parte și alte mărci în viitor.
Marti, 27 August | Industrie

Chinezii de la XPeng vor să construiască mașini electrice în Europa pentru a scăpa de taxele vamale

Compania chineză XPeng a anunțat planuri de a construi mașini electrice în Europa. În acest fel, constructorul asiatic va scăpa de taxele vamale impuse de Uniunea Europeană.
Miercuri, 21 August | Masini electrice si hibride

UE reduce valoarea tarifelor vamale pentru modelele electrice Tesla, BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană a anunțat oficial o reducere a valorilor taxelor vamale pentru modelele electrice Tesla, BMW și Volkswagen produse în China. Astfel, în cazul Tesla, noua taxă vamală este de 9%, iar pentru unele modele ale Grupului BMW, noua taxă a fost micșorată la 21.3%.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Vineri, 09 August | Industrie

Șeful BMW: decizia Comisiei Europene de a permite combustibili sintetici este o „soluție falsă”

Oliver Zipse, șeful BMW, este de părere că decizia Comisiei Europene de a permite vânzarea de mașini cu motoare termice alimentate cu combustibili sintetici din 2035 este o „soluție falsă”. Șeful mărcii bavareze susține că dezvoltarea unor astfel de motoare este foarte costisitoare.
Vineri, 19 Iulie | Economic

Comisia Europeană ar putea reduce taxele vamale pentru Mini Cooper electric și Cupra Tavascan

Comisia Europeană ia în considerare să micșoreze valoarea taxelor vamale pentru două modele europene produse în China. Mai exact, sunt vizate Mini Cooper electric și Cupra Tavascan. Ambele modele sunt supuse taxei maxime de 37.6%.
Luni, 08 Iulie | Masini electrice si hibride

Rezultatele investigației Comisiei Europene: guvernul Chinei oferă avantaje către producătorii de mașini electrice

Potrivit rezultatelor apărute în urma finalizării unei anchete demarate de Comisia Europeană, guvernul chinez oferă numeroase avantaje producătorilor de mașini electrice din această țară pentru a se impune în mai multe piețe din lume. Printre avantaje se numără subvenții generoase și baterii cumpărate la prețuri ieftine.
Vineri, 05 Iulie | Economic

OFICIAL: Comisia Europeană a adoptat noile tarife vamale provizorii pentru mașinile electrice din China

Comisia Europeană a impus oficial noile tarife vamale provizorii pentru mașinile electrice din China. Aceste taxe vor fi definitivate până în noiembrie.
Miercuri, 03 Iulie | General

Motoarele termice ar putea fi salvate: grupul european PPE vrea să modifice Pactul Verde

Partidul Popular European (PPE), formațiunea politică aflată la conducerea Parlamentului European, dorește să revizuiască Pactul Verde care prevede interzicerea vânzărilor de mașini noi cu motoare termice din 2035. Grupul politic vrea mai puțină birocrație și mai multă deschidere tehnologică în acest sens, ceea ar putea duce la salvarea acestor motoare.
Marti, 02 Iulie | Siguranta

Toate mașinile noi vândute în Uniunea Europeană, dotate cu un sistem de avertizare pentru depășirea vitezei, din 7 iulie

Toate mașinile noi care vor fi vândute în Uniunea Europeană vor trebui să fie dotate obligatoriu cu o tehnologie de avertizare pentru depășirea limitei de viteză. Noul sistem va deveni obligatoriu pentru toate mașinile noi începând din 7 iulie.
Vineri, 28 Iunie | Economic

Comisia Europeană micșorează taxele vamale pentru mașinile electrice produse în China

Potrivit informațiilor apărute în presă, Comisia Europeană a modificat taxele vamale pentru mașinile electrice produse în China. Astfel, taxele vamale pentru aceste vehicule vor fi ușor mai mici.
Miercuri, 19 Iunie | Economic

Producătorii chinezi reacționează: vor să impună taxe vamale pentru mașinile importate din Uniunea Europeană

Producătorii chinezi de automobile reacționează la planurile Uniunii Europene de a impune taxe vamale pentru mașinile electrice produse în China. Guvernul de la Beijing este presat de producătorii chinezi să impună taxe vamale pentru mașinile importate din Uniunea Europeană.

Tag-uri similare

Volvo, Romania, studiu, diesel, tehnologie, recall, criza, Uniunea Europeana, UE, pneuri
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru