Uniunea Europeana

Luni, 08 Iulie | Masini electrice si hibride

Rezultatele investigației Comisiei Europene: guvernul Chinei oferă avantaje către producătorii de mașini electrice

Potrivit rezultatelor apărute în urma finalizării unei anchete demarate de Comisia Europeană, guvernul chinez oferă numeroase avantaje producătorilor de mașini electrice din această țară pentru a se impune în mai multe piețe din lume. Printre avantaje se numără subvenții generoase și baterii cumpărate la prețuri ieftine.
Vineri, 05 Iulie | Economic

OFICIAL: Comisia Europeană a adoptat noile tarife vamale provizorii pentru mașinile electrice din China

Comisia Europeană a impus oficial noile tarife vamale provizorii pentru mașinile electrice din China. Aceste taxe vor fi definitivate până în noiembrie.
Miercuri, 03 Iulie | General

Motoarele termice ar putea fi salvate: grupul european PPE vrea să modifice Pactul Verde

Partidul Popular European (PPE), formațiunea politică aflată la conducerea Parlamentului European, dorește să revizuiască Pactul Verde care prevede interzicerea vânzărilor de mașini noi cu motoare termice din 2035. Grupul politic vrea mai puțină birocrație și mai multă deschidere tehnologică în acest sens, ceea ar putea duce la salvarea acestor motoare.
Marti, 02 Iulie | Siguranta

Toate mașinile noi vândute în Uniunea Europeană, dotate cu un sistem de avertizare pentru depășirea vitezei, din 7 iulie

Toate mașinile noi care vor fi vândute în Uniunea Europeană vor trebui să fie dotate obligatoriu cu o tehnologie de avertizare pentru depășirea limitei de viteză. Noul sistem va deveni obligatoriu pentru toate mașinile noi începând din 7 iulie.
Vineri, 28 Iunie | Economic

Comisia Europeană micșorează taxele vamale pentru mașinile electrice produse în China

Potrivit informațiilor apărute în presă, Comisia Europeană a modificat taxele vamale pentru mașinile electrice produse în China. Astfel, taxele vamale pentru aceste vehicule vor fi ușor mai mici.
Miercuri, 19 Iunie | Economic

Producătorii chinezi reacționează: vor să impună taxe vamale pentru mașinile importate din Uniunea Europeană

Producătorii chinezi de automobile reacționează la planurile Uniunii Europene de a impune taxe vamale pentru mașinile electrice produse în China. Guvernul de la Beijing este presat de producătorii chinezi să impună taxe vamale pentru mașinile importate din Uniunea Europeană.
Luni, 17 Iunie | Economic

Modelele electrice Mini, supuse celor mai mari tarife de import din Uniunea Europeană

Modelele electrice Mini ar urma să fie supuse celor mai mari tarife de import din Uniunea Europeană pentru mașini electrice produse în China. Tariful pentru modelele electrice ale mărcii britanice ar urma să fie de 38%.
Vineri, 24 Mai | Industrie

China se gândește să crească taxele de import pentru mașinile venite din Europa

Potrivit celor mai recente informații, China ar putea crește taxele de import pentru mașinile de lux provenite din afara țării. Desigur, ca răspuns la aceleași măsuri introduse recent de SUA și, pe viitor, de Uniunea Europeană.
Joi, 18 Aprilie | Siguranta

Uniunea Europeană va introduce noi reguli de securitate cibernetică: „mașinile electrice pot fi spioni pe 4 roți”

Uniunea Europeană va introduce oficial noi reguli de securitate cibernetică, un lucru care va afecta și industria auto. Noile reguli vor intra în vigoare din luna iulie, iar conform acestora, mașinile vor trebui să fie protejate de amenințări cibernetice.
Marti, 02 Aprilie | Industrie

Porsche 718 Cayman și 718 Boxster, eliminate din UE din cauza noilor norme de securitate cibernetică

Constructorul german de automobile se vede nevoit să elimine din UE modelele 718 Cayman și 718 Boxster, din cauza noilor reglementări în ceea ce privește securitatea cibernetică.
Joi, 14 Martie | Mediu

OFICIAL: Parlamentul European a aprobat noile norme de poluare Euro 7

Parlamentul European a aprobat oficial noile norme de poluare Euro 7. Noile norme vor introduce limite de emisii de particule rezultate din frâne și anvelope, precum și cerințe minime de performanță pentru durabilitatea bateriei în cazul vehiculelor electrice.
Luni, 11 Martie | Siguranta

România și Bulgaria, pe primele locuri în UE la numărul deceselor cauzate de accidente rutiere

Potrivit celor mai recente cifre publicate de Comisia Europeană, România și Bulgaria se regăsesc pe primele locuri din UE în ceea ce privește numărul deceselor cauzate de accidente rutiere.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Luni, 26 Februarie | General

Carlos Tavares, șeful Stellantis, susține interzicerea motoarelor termice în Uniunea Europeană

Carlos Tavares, șeful Grupului Stellantis, a afirmat într-un interviu recent că susține interzicerea motoarelor termice în Uniunea Europeană începând din 2035. Totodată, Tavares avertizează că tranziția către viitorul electric trebuie făcută pragmatic.
Luni, 29 Ianuarie | Industrie

UE ar putea limita și mai mult dimensiunile mașinilor vândute în Europa

Potrivit unui studiu recent, lățimea mașinilor noi, comercializate în Europa, este tot mai mare, ceea ce naște o serie de probleme, inclusiv în ceea ce privește siguranța pietonilor și bicicliștilor. În acest sens, s-ar putea modifica legislația care să limiteze și mai mult dimensiunile unei mașini.
Luni, 29 Ianuarie | Siguranta

OFICIAL: Toate mașinile noi vândute în UE din iulie 2024 vor avea cutii negre

Începând din iulie 2024, toate mașinile noi vândute în Uniunea Europeană vor trebui să fie dotate cu dispozitivele Event Data Recorder, cunoscute popular drept cutiile negre. Cu ajutorul sistemului, autoritățile vor putea afla mai ușor cum s-a petrecut un accident.
Joi, 25 Ianuarie | General

Cel mai mare partid politic din UE se opune interzicerii motoarelor termice

Partidul Popular European, cea mai mare grupare politică din cadrul Uniunii Europene, a transmis un mesaj prin care se opune interzicerii mașinilor cu motoare termice. Gruparea va propune o nouă strategie în această privință, în viitorul apropiat.
Marti, 19 Decembrie 2023 | General

Uniunea Europeană: limite pentru emisiile de particule provenite de la anvelope și frâne

Uniunea Europeană a introdus, în premieră, limite pentru emisiile de particula provenite de la anvelope și frâne pentru autoturisme și vehicule comerciale. Noile limite fac parte din pachetul Euro 7, care urmează să fie adoptat din 2026.
Miercuri, 26 Iulie 2023 | Industrie

Lege adoptată: Stații rapide, instalate la fiecare 60 km de-a lungul principalelor rute din UE

Potrivit unei noi legi adoptate de către Consiliul UE, începând din 2025 vor fi instalate stații de încărcare rapidă pentru autoturisme și utilitare la fiecare 60 de kilometri de-a lungul principalelor rute din Uniunea Europeană.
Marti, 25 Iulie 2023 | General

Cromul ar putea fi interzis în Uniunea Europeană din 2024, din cauza riscului de cancer

Potrivit unor informații apărute recent în presă, ornamentele finisate din crom ar putea să fie interzise în spațiul Uniunii Europene începând din 2024. Astfel, producția de crom ar putea fi interzisă, iar asta ar putea fi o problemă pentru posesorii de mașini de epocă.
Vineri, 30 Iunie 2023 | Economic

Dacia Sandero, cea mai vândută mașină în Uniunea Europeană și în luna mai

Potrivit celor mai noi date oferite de JATO Dynamics, Dacia Sandero a fost și în luna mai cea mai vândută mașină în Uniunea Europeană. Modelul românesc este lider pentru a doua lună consecutivă.

Tag-uri similare

Volvo, Romania, studiu, diesel, tehnologie, recall, criza, Uniunea Europeana, UE, pneuri
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru