Uniunea Europeana

Miercuri, 26 Iulie | Industrie

Lege adoptată: Stații rapide, instalate la fiecare 60 km de-a lungul principalelor rute din UE

Potrivit unei noi legi adoptate de către Consiliul UE, începând din 2025 vor fi instalate stații de încărcare rapidă pentru autoturisme și utilitare la fiecare 60 de kilometri de-a lungul principalelor rute din Uniunea Europeană.
Marti, 25 Iulie | General

Cromul ar putea fi interzis în Uniunea Europeană din 2024, din cauza riscului de cancer

Potrivit unor informații apărute recent în presă, ornamentele finisate din crom ar putea să fie interzise în spațiul Uniunii Europene începând din 2024. Astfel, producția de crom ar putea fi interzisă, iar asta ar putea fi o problemă pentru posesorii de mașini de epocă.
Vineri, 30 Iunie | Economic

Dacia Sandero, cea mai vândută mașină în Uniunea Europeană și în luna mai

Potrivit celor mai noi date oferite de JATO Dynamics, Dacia Sandero a fost și în luna mai cea mai vândută mașină în Uniunea Europeană. Modelul românesc este lider pentru a doua lună consecutivă.
Vineri, 30 Iunie | Economic

Uniunea Europeană: record pentru exporturile de automobile în 2022

Uniunea Europeană a anunțat un nivel record pentru exporturile de automobile în anul 2022. Mai exact, valoarea exporturilor de mașini din statele membre s-a ridicat la 158 de miliarde de euro.
Marti, 13 Iunie | General

Polonia atacă în instanță planul Uniunii Europene de a interzice mașinile termice din 2035

Guvernul Poloniei a anunțat că va ataca în instanță decizia Uniunii Europene de a interzice vânzarea de mașini noi cu motoare termice în spațiul său, începând din 2035. Polonia va face, astfel, apel la Curtea Europeană de Justiție.
Luni, 27 Martie | General

OFICIAL: Mașinile noi cu motoare termice vor putea fi vândute și după 2035

Comisia Europeană a ajuns la un acord cu guvernul Germaniei care permite vânzarea de mașini noi cu motoare termice, alimentate cu combustibili sintetici, și după 2035. Informația fost confirmată de către Frans Timmermans, vice-președintele Comisiei Europene.
Miercuri, 22 Martie | Industrie

Germania învinge UE: Mașinile termice, alimentate cu combustibili sintetici, ar putea fi acceptate după 2035

Comisia Europeană lucrează la un plan pentru a le permite mașinilor cu motoare termice, dar alimentate cu combustibili sintetici, să existe și după 2035. Propunerea a venit de la Germania.
Marti, 14 Martie | General

Germania și alte 6 țări UE, inclusiv România, se opun interzicerii motoarelor termice

Germania a format o alianță cu alte 6 țări membre ale Uniunii Europene, printre care și România, pentru a se opune interzicerii motoarelor termice, care va avea loc în 2035. Guvernul de la Berlin vrea ca propunerea Comisiei Europene să fie schimbată urgent.
Vineri, 10 Martie | Industrie

STUDIU: 60% din experții auto spun că tranziția către mașini electrice este nerealistă

Potrivit unui studiu nou, aproape 60% dintre experții din interiorul industriei auto spun că obiectivele impuse pentru tranziția către mașini electrice în următorii ani nu sunt realizabile. Cei mai mulți sunt de părere că lipsa de materii prime, problemele cu aprovizionarea bateriilor și lipsa de infrastructură vor întârzia această tranziție.
Luni, 06 Martie | General

Interzicerea vânzărilor de mașini cu motoare termice, mai așteaptă. Uniunea Europeană amână votul

Uniunea Europeană a anunțat oficial că a amânat votul pentru interzicerea vânzărilor de mașini noi cu motoare termice începând din 2035. Decizia a fost luată ca urmare a nemulțumirii Germaniei față de acest plan.
Miercuri, 01 Martie | Masini electrice si hibride

Numărul stațiilor de încărcare în Europa, de 3 ori mai mic decât numărul mașinilor electrice pe șosea

Potrivit unui nou raport al Asociației Constructorilor Europeni de Automobile, numărul stațiilor de încărcare din Europa este de 3 ori mai mic decât cel al mașinilor electrice pe șosea. Organizația atrage atenția că ritmul de instalare a stațiilor de încărcare noi este prea lent.
Marti, 28 Februarie | General

Germania, nemulțumită de interzicerea mașinilor cu motoare termice în Europa

Guvernul german și-a exprimat nemulțumiri față de decizia de a interzice vânzarea mașinilor noi cu motoare termice în Uniunea Europeană, începând din 2035. Germania vrea ca vânzările acestor mașini să continue și după 2035, cu condiția ca ele să fie alimentate cu combustibili sintetici și ecologici.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Marti, 21 Februarie | Siguranta

România are în continuare cea mai ridicată rată a mortalității în accidente rutiere

Datele preliminare publicate de Comisia Europeană arată că România rămâne pe primul loc la rata mortalității în accidente rutiere din UE. Anul trecut, țara noastră a înregistrat 86 de decese cauzate de accidente rutiere la un milion de locuitori.
Marti, 21 Februarie | Industrie

Dacia întrece Renault și Skoda. Încheie luna ianuarie pe locul 3 în Europa

Dacia a încheiat luna ianuarie pe locul 3 în topul înmatriculărilor din Uniunea Europeană. Marca de la Mioveni a întrecut, așadar, nume ca Renault, Skoda și Peugeot.
Marti, 21 Februarie | Economic

România, cea mai mare creștere a producției de automobile din Uniunea Europeană

Potrivit noilor date furnizate de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile, România a înregistrat cea mai mare creștere a producției de automobile la nivelului Uniunii Europene în 2022. Statistica mai arată că țara noastră este al șaselea cel mai mare producător de mașini din Uniune.
Luni, 20 Februarie | General

Vicepremierul Italiei: tranziția către mașini electrice este o „sinucidere” și un „cadou” făcut Chinei

Matteo Salvini, vicepremierul Italiei și ministrul transporturilor din această țară, a avut o replică dură cu privire la interzicerea vânzării de mașini noi cu motoare termice în Uniunea Europeană din 2035. El spune că această tranziție reprezintă o „sinucidere” și un „cadou pentru China.”
Joi, 16 Februarie | General

Comisia Europeană: Numai autobuze cu zero emisii din 2030

Comisia Europeană a propus un plan prin care toate autobuzele să fie cu zero emisii începând din 2030. Totodată, Comisia a propus și un plan prin care să reducă treptat emisiile provenite de la vehiculele grele până în 2050.
Miercuri, 15 Februarie | General

OFICIAL: Vânzările de mașini noi cu motoare termice, interzise din 2035 în Europa

Parlamentul European a aprobat oficial planul de a interzice vânzările de mașini noi în Europa, începând din 2035. Din acel an vor putea fi vândute doar vehicule cu zero emisii.
Vineri, 28 Octombrie 2022 | Industrie

UE a ajuns la un acord: vânzarea de mașini noi, cu motoare termice, interzisă din 2035

Vânzarea de mașini noi, cu motoare termice, va fi interzisă din 2035 în Uniunea Europeană. Vor exista, însă, și câteva excepții.
Joi, 20 Octombrie 2022 | General

Parlamentul European: toate statele membre UE trebuie să monteze stații de încărcare la fiecare 60 de kilometri

Mai mulți deputați din Parlamentul European au adoptat o măsură care vizează montarea stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice la fiecare 60 de kilometri de drum în statele membre ale Uniunii Europene. Toate aceste țări, printre care și România, vor trebui să monteze stații de încărcare la fiecare 60 de kilometri până în 2026.

Tag-uri similare

Volvo, Romania, studiu, diesel, tehnologie, recall, criza, Uniunea Europeana, pneuri, UE
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru