Uniunea Europeana

Marti, 21 Februarie 2023 | Siguranta

România are în continuare cea mai ridicată rată a mortalității în accidente rutiere

Datele preliminare publicate de Comisia Europeană arată că România rămâne pe primul loc la rata mortalității în accidente rutiere din UE. Anul trecut, țara noastră a înregistrat 86 de decese cauzate de accidente rutiere la un milion de locuitori.
Marti, 21 Februarie 2023 | Industrie

Dacia întrece Renault și Skoda. Încheie luna ianuarie pe locul 3 în Europa

Dacia a încheiat luna ianuarie pe locul 3 în topul înmatriculărilor din Uniunea Europeană. Marca de la Mioveni a întrecut, așadar, nume ca Renault, Skoda și Peugeot.
Marti, 21 Februarie 2023 | Economic

România, cea mai mare creștere a producției de automobile din Uniunea Europeană

Potrivit noilor date furnizate de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile, România a înregistrat cea mai mare creștere a producției de automobile la nivelului Uniunii Europene în 2022. Statistica mai arată că țara noastră este al șaselea cel mai mare producător de mașini din Uniune.
Luni, 20 Februarie 2023 | General

Vicepremierul Italiei: tranziția către mașini electrice este o „sinucidere” și un „cadou” făcut Chinei

Matteo Salvini, vicepremierul Italiei și ministrul transporturilor din această țară, a avut o replică dură cu privire la interzicerea vânzării de mașini noi cu motoare termice în Uniunea Europeană din 2035. El spune că această tranziție reprezintă o „sinucidere” și un „cadou pentru China.”
Joi, 16 Februarie 2023 | General

Comisia Europeană: Numai autobuze cu zero emisii din 2030

Comisia Europeană a propus un plan prin care toate autobuzele să fie cu zero emisii începând din 2030. Totodată, Comisia a propus și un plan prin care să reducă treptat emisiile provenite de la vehiculele grele până în 2050.
Miercuri, 15 Februarie 2023 | General

OFICIAL: Vânzările de mașini noi cu motoare termice, interzise din 2035 în Europa

Parlamentul European a aprobat oficial planul de a interzice vânzările de mașini noi în Europa, începând din 2035. Din acel an vor putea fi vândute doar vehicule cu zero emisii.
Vineri, 28 Octombrie 2022 | Industrie

UE a ajuns la un acord: vânzarea de mașini noi, cu motoare termice, interzisă din 2035

Vânzarea de mașini noi, cu motoare termice, va fi interzisă din 2035 în Uniunea Europeană. Vor exista, însă, și câteva excepții.
Joi, 20 Octombrie 2022 | General

Parlamentul European: toate statele membre UE trebuie să monteze stații de încărcare la fiecare 60 de kilometri

Mai mulți deputați din Parlamentul European au adoptat o măsură care vizează montarea stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice la fiecare 60 de kilometri de drum în statele membre ale Uniunii Europene. Toate aceste țări, printre care și România, vor trebui să monteze stații de încărcare la fiecare 60 de kilometri până în 2026.
Luni, 11 Iulie 2022 | General

UE anunță că, din 2024, toate mașinile noi vor avea sisteme împotriva depășirii limitei de viteză

Uniunea Europeană a anunțat, oficial, că toate mașinile noi vândute din iulie 2024 vor fi echipate cu sisteme care împiedică depășirea limitelor de viteză. De asemenea, toate mașinile lansate după iulie 2022 vor trebui să fie echipate cu acest sistem.
Miercuri, 29 Iunie 2022 | General

OFICIAL: Planul de interzicere a mașinilor cu motoare termice din 2035, aprobat de statele Uniunii Europene

Planul Comisiei Europene de a interzice comercializarea vehiculelor cu motoare termice din 2035 a fost aprobat oficial de către cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. Astfel, din acel an, vor putea fi vândute numai vehicule cu zero emisii, electrice sau pe bază de hidrogen.
Luni, 27 Iunie 2022 | Intern

România cere Comisiei Europene să amâne interzicerea mașinilor cu motoare termice până în 2040

România a cerut Comisiei Europene, alături de alte 4 state membre ale Uniunii Europene, să amâne interzicerea mașinilor cu motoare termice, prevăzută pentru 2035. Astfel, țara noastră dorește ca procentul de reducere a emisiilor CO2 să fie de 90% în acel an, iar interzicerea motoarelor cu ardere internă fie aplicată abia în 2040.
Miercuri, 22 Iunie 2022 | General

Germania se opune planurilor UE de a interzice mașinile cu motoare termice în 2035

Guvernul Germaniei nu este de acord cu planurile Uniunii Europene de a interzice mașinile cu motoare termice în 2035. Declarația a fost făcută de către ministrul german al finanțelor Christian Lindner.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Marti, 14 Iunie 2022 | Industrie

Mercedes-Benz și Grupul Volkswagen susțin interzicerea motoarelor termice din 2035

Mercedes-Benz și Grupul Volkswagen, doi dintre cei mai importanți producători de automobile din industrie, sprijină interzicerea motoarelor termice, în Europa, din 2035.
Miercuri, 18 Mai 2022 | Mediu

Uniunea Europeană nu va face excepție pentru interzicerea combustibililor ecologici în 2035

Din 2035, Uniunea Europeană dorește să interzică vânzarea vehiculelor cu motoare termice. Asta înseamnă mașini alimentate cu benzină, motorină și chiar combustibili ecologici. Chiar dacă cel din urmă tip de combustibil este neutru în carbon, acesta nu va putea intra în uz după 2035.
Duminica, 03 Aprilie 2022 | General

ANALIZĂ: Țările UE trebuie să monteze 14.000 de puncte de încărcare săptămânal, până în 2030

Potrivit ACEA, în Uniunea Europeană ar trebui instalate circa 14.000 de puncte de încărcare în fiecare săptămână pentru a face față cererii mari de mașini electrice. Acest lucru vine în urma unei analize realizate de McKinsey, care avertizează că ritmul de implementare al infrastructurii este prea lent.
Marti, 29 Martie 2022 | Siguranta

România a avut cele mai multe accidente mortale din Uniunea Europeană în 2021

Potrivit unor date publicate de Comisia Europeană, România este țara cu cea mai mare rată de mortalitate în accidente rutiere din Uniunea Europeană. Anul trecut, țara noastră a înregistrat 93 de decese cauzate de accidente rutiere la 1 milion de locuitori.
Vineri, 11 Februarie 2022 | Intern

STUDIU: TomTom susține că Bucureștiul este cea mai aglomerată capitală din Uniunea Europeană

Potrivit unui studiu realizat de către firma olandeză de sisteme de navigație TomTom, București este cea mai aglomerată capitală din Uniunea Europeană și este al optulea cel mai aglomerat oraș din lume. În medie, șoferii pierd 115 ore pe an în traficul din capitală.
Luni, 07 Februarie 2022 | Mediu

Uniunea Europeană vrea teste de CO2 mai dure pentru mașinile hibride

Uniunea Europeană are în plan înăsprirea testelor de emisii pentru mașinile cu propulsie hibridă în viitorul apropiat. Schimbarea vine în urma unor critici care susțin că mașinile hibride și, mai ales, cele plug-in hybrid nu sunt la fel de prietenoase cu mediul în lumea reală precum arată testele. Noul regim de teste va fi implementat în 2025.
Vineri, 22 Octombrie 2021 | Industrie

PREMIERĂ: Europenii au înmatriculat mai multe mașini hibrid decât diesel

Propulsoarele pe benzină și diesel au pierdut și mai mult teren în Europa, în perioada iulie - septembrie 2021. Pentru prima oară, motorizările hibrid le-au depășit pe cele diesel, în Uniunea Europeană, din punct de vedere al numărului de mașini înmatriculate.
Joi, 30 Septembrie 2021 | Industrie

S-au schimbat etichetele anvelopelor în Uniunea Europeană: informații despre aderență

Începând cu 2021, etichetele anvelopelor comercializate în Europa au fost reînnoite și conțin acum informații despre performanțele în condiții de zăpadă și gheață, dar și un cod QR către o bază de date extinsă.

Tag-uri similare

Volvo, Romania, studiu, diesel, tehnologie, recall, criza, Uniunea Europeana, UE, pneuri
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru