Uniunea Europeana

Miercuri, 27 Noiembrie 2013 | Mediu

Comisia Europeană a amânat cu un an aplicarea integrală a limitei de 95 grame CO2/km

După cinci luni de discuţii cu statele membre UE, Comisia Europeană a făcut un compromis şi a decalat cu un an termenul limita de aplicare integrală a pragului 95 grame CO2 pe kilometru pentru maşinile noi.
Marti, 22 Octombrie 2013 | Economic

Uniunea Europeană propune eliminarea taxelor aplicate pieselor auto japoneze

Componentele auto produse în Japonia ar putea fi scutite de taxele de import aplicate până acum în Uniunea Europeană. La schimb, japonezilor li se cere reducerea taxelor aplicate unor produse din UE.
Vineri, 28 Iunie 2013 | Mediu

Ford critică aspru UE pentru amânarea limitei de emisii de 95 g/km în 2020

Ford a emis un comunicat de presă în care critică decizia Uniunii Europene de a amâna limita de poluare de 95 de g/km până în 2020. Ford acuză UE de protejarea constructorilor germani premium: Audi, BMW şi Mercedes.
Marti, 18 Iunie 2013 | Industrie

Vânzări auto mai 2013: România, cea mai mare scădere din UE. Dacia, pe locul al doilea la creşteri

Belgienii de la ACEA au publicat rezultatele la nivel european privind înmatriculările de automobile noi în Europa. România are cea mai mare scădere în luna mai, în timp e mărcile Mazda, Dacia şi Jaguar sunt pe val la înmatriculări noi.
Luni, 17 Decembrie 2012 | General

Dispare taxa de înmatriculare? Comisia Europeană pregăteşte o alternativă unitară la nivel european

Comisia Europeană le propune statelor membre UE să elimine taxele de înmatriculare şi să propună o taxă uniformă, integrată în taxele de drum, pentru toate vehiculele din Europa.
Marti, 23 Octombrie 2012 | Intern

Permisul de conducere pentru mopede va fi obligatoriu

Camera Deputaţilor a adoptat astăzi ordonanţa care prevede obligativitatea permisului de conducere pentru scutere şi mopede. Conducătorul necesită acest permis doar dacă nu are deja un permis de conducere pentru alte categorii de vehicule.
Joi, 13 Septembrie 2012 | Intern

Poliţia Rutieră: "Din 2013 va fi obligatoriu permisul de conducere şi pentru mopede"

Era mopedelor care pot fi conduse fără permis se apropie de sfârşit. Peste cinci luni, oricine va fi prins conducând un moped fără permis de conducere adecvat se va alege cu dosar penal, anunţă reprezentanţii Poliţiei Rutiere.
Joi, 05 Aprilie 2012 | General

CE: Vrem proceduri de reînmatriculare cât mai simple în Europa

Comisia Europeană vrea să simplifice procedurile necesare înmatriculării unui vehicul într-o ţară a Uniunii Europene. În medie, un cetăţean are nevoie de cinci săptămâni şi 400 de euro pentru a înmatricula un automobil, arată datele CE.
Miercuri, 21 Martie 2012 | General

Şeful Volvo critică strategia UE pentru implementarea maşinilor electrice

Stephan Jacoby, şeful Volvo Cars, a criticat strategia de reducere a emisiilor de CO2 a Uniunii Europene, susţinând că aşteptările UE sunt nerealiste având în vedere nivelul de susţinere oferit producătorilor.
Miercuri, 08 Februarie 2012 | Feature

FEATURE: Când va fi interzis fumatul în maşină?

Când eşti la volan e bine să te concentrezi şi să fii atent la trafic. De aceea, acţiunile ce îi perturbă atenţia celui de la volan sunt scoase în afara legii. După telefonul mobil, urmează fumatul.
Marti, 13 Decembrie 2011 | Mediu

FEATURE: UE vrea să scadă zgomotul traficului. 50.000 de oameni mor anual în Europa din această cauză

Zgomotul traficului urban duce la moartea a 50.000 de oameni în fiecare an în Europa. Uniunea Europeană vrea să schimbe acest lucru scăzând cu 4 decibeli zgomotul emis de maşini.
Joi, 29 Septembrie 2011 | Siguranta

Parlamentul European va impune limită de 30 km/h în oraş

Europarlamentarii vor să reducă decesele în rândul pietonilor prin reducerea vitezei maxime în oraş de la 50 la 30 km/h. Măsura va fi aplicată treptat în toate statele Uniunii europene.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Luni, 04 Aprilie 2011 | Formula 1

UE solicită FIA creearea unei competiţii 100% electrice

Comisia Europeană a cerut FIA crearea unei competiţii electrice. Planul ar putea fi pus în aplicare cel mai devreme în sezonul 2013.
Miercuri, 09 Februarie 2011 | Siguranta

Luminile de zi în standard sunt obligatorii pentru toate autovehiculele noi

Comisia Europeană a aprobat un proiect care vizează instituirea obligativităţii echipării automobilelor noi cu lumini de poziţie care să se aprindă automat la pornirea motorului şi să rămână aprinse pe toată perioada de funcţionare a acestuia.
Miercuri, 19 Ianuarie 2011 | Auto Tech

Proiectul SARTRE - Vom conduce maşinile fără ajutorul mâinilor!

Al treilea episod ale seriei Auto Tech de la Automarket vizează un proiect al viitorului care abia a trecut de primul test în viaţa reală - SARTRE.
Vineri, 03 Decembrie 2010 | General

Uniunea Europeană va unifica din 2013 sancţiunile rutiere

Viitorul sistem Eucaris al Uniunii Europene va sancţiona şoferii care încalcă legea indiferent de statul în care a avut loc infracţiunea. Totodată, se pregătesc sancţiuni identice pentru contravenţiile grave.
Joi, 11 Noiembrie 2010 | Intern

2011: Noua benzină E10 poate fi dăunătoare pentru motorul tău

Din 2011, staţiile de alimentare cu carburant vor introduce benzina E10 şi un sortiment diferit de motorină. Unele autoturisme ar putea avea probleme din cauza acestei schimbări, aşa că tranziţia va fi progresivă.
Marti, 19 Octombrie 2010 | General

Adio maşinilor înmatriculate în Bulgaria! Cresc taxele şi la vecini din 2012

Anul 2012 va marca sfârşitul valului de înmatriculări în Bulgaria al autovehiculelor poluante. Ministrul Finanţelor din Bulgaria a anunţat că va taxa în special vehiculele care nu respectă nici măcar normele Euro 3.
Vineri, 28 Mai 2010 | General

CE vrea să le permită clienţilor de maşini noi să-şi repare masinile şi în alte service-uri

O normativă a Comisiei Europene le va permite proprietarilor de autoturisme aflate în garanţie să-şi repare şi întreţină maşinile şi la service-urile care nu se alfă în reţeaua mărcii pe care o deţin. Măsurile se vor aplica treptat în următorii trei ani.
Sambata, 20 Februarie 2010 | Economic

Piata diesel ar putea fi afectata de noul sistem european de taxare a combustibililor

Decizia Comisiei Europene de a modifica sistemul de taxare pentru combustibili ar putea afecta masinile cu motoare diesel si producatorii de motorina.

Tag-uri similare

Volvo, Romania, studiu, diesel, tehnologie, recall, criza, Uniunea Europeana, UE, pneuri
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru