Uniunea Europeana

Luni, 23 Septembrie 2019 | Industrie

Producătorii auto lansează un nou avertisment cu privire la lipsa unui acord în cazul Brexit: “Pierderile vor fi de câteva miliarde de euro”

Producătorii auto susțin că lipsa unui acord comercial privind Brexit-ul va provoca pierderi de câteva miliarde de euro, într-un nou avertisment cu privire la efectele negative ale ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.
Vineri, 28 Iunie 2019 | Mediu

Emisiile de dioxid de carbon ale mașinilor noi au crescut cu 1.8% în Europa în 2018: România a avut emisii de 121.5 grame pe kilometru, peste media UE

Emisiile de dioxid de carbon ale mașinilor noi comercializate în Europa au crescut cu 1.8% în Europa, pe fondul creșterii vânzărilor de mașini cu motoare pe benzină. În România, mașinile noi au emis în medie 121.5 grame pe kilometri, peste media raportată în UE.
Vineri, 05 Aprilie 2019 | Industrie

Uniunea Europeană acuză BMW, Daimler și Volkswagen: "Constructorii au restricționat concurența pentru tehnologiile anti-poluare"

Uniunea Europeană acuză BMW, Daimler și Grupul Volkswagen că între 2006-2014 au restricționat concurența în dezvoltarea sistemului de tratare cu AdBlue și au întârziat introducerea filtrelor de particule la motoarele pe benzină.
Marti, 26 Martie 2019 | Siguranta

Noi sisteme de siguranță ar putea deveni obligatorii în Europa din 2022: frânarea automată de urgență și camera pentru marșarier sunt pe listă

Uniunea Europeană a ajuns la un acord provizoriu care prevede introducerea de noi sisteme de siguranță în dotarea standard a mașinilor din 2022, iar pe lista se află sistemul de frânare automată de urgență și cameră pentru marșarier.
Miercuri, 13 Februarie 2019 | Siguranta

Sistemul de frânare automată de urgență va deveni obligatoriu în Europa în 2020: UE adoptă noul regulament al Națiunilor Unite

Uniunea Europeană a aprobat o propunere a Națiunilor Unite prin care sistemul de frânare automată de urgență va deveni obligatoriu din 2020 pentru toate modelele noi lansate pe piață.
Miercuri, 21 Noiembrie 2018 | Industrie

Statele Unite vor negocia un nou acord pentru importul mașinilor din Europa: BMW, Mercedes și Volkswagen, invitate la Casa Albă

Oficialii BMW, Mercedes și Volkswagen au fost invitați de președintele Donald Trump la Casa Albă pentru a negocia un nou acord de schimb legat de importurile de mașini din Europa.
Miercuri, 25 Aprilie 2018 | Mediu

Emisiile medii de CO2 ale mașinilor noi au crescut ușor în 2017 la 118.5 g/km. Scăderea vânzărilor de mașini diesel, principala explicație

Un raport oficial arată că mașinile noi comercializate în Europa în 2017 au avut emisii medii de dioxid de carbon de 118.5 g/km, în creștere ușoară față de anul 2016, ca urmare a scăderii vânzărilor de mașini diesel.
Duminica, 15 Aprilie 2018 | Industrie

Efectul Dieselgate: Uniunea Europeană vrea ca producătorii auto să fie dați în judecată mai ușor de către clienții înșelați

Uniunea Europeană pregătește mai multe măsuri de protecție pentru consumatori, astfel încât aceștia să dea în judecată mai ușor producătorii auto care îi înșală, cu referire la Volkswagen și scandalul Dieselgate.
Marti, 31 Octombrie 2017 | Siguranta

Propunere revoluționară în Parlamentul European: mașinile noi, obligate să aibă frânare automată, alcoolmetre și cutii negre începând cu anul 2020

Comisia de Transport a Parlamentului European insistă pe implementarea obligativității montării unor sisteme de siguranță activă pe mașinile noi vândute în Europa începând cu anul 2020. Dacă vor fi acceptate, propunerile ar aduce primele modele Dacia care frânează automat în caz de accident iminent.
Miercuri, 21 Decembrie 2016 | Mediu

Reguli dure pentru emisii din septembrie 2017: maşinile cu motoare pe benzină trebuie echipate cu filtre de particule

Maşinile cu motoare pe benzină vor fi echipate cu filtre de particule pentru a respecta noile norme de emisii care vor intra în vigoare din septembrie 2017.
Vineri, 09 Decembrie 2016 | Industrie

7 ţări europene riscă să fie date în judecată pentru că nu penalizează încălcarea testelor de emisii. Surprinzător, România nu este printre ele

Germania şi Marea Britanie se numără printre cele 7 ţări pe care Uniunea Europeană le-ar putea da în judecată pentru că nu au adoptat legi pentru penalizarea constructorilor care încalcă normele de emisii, însă România nu este printre ele.
Marti, 25 Octombrie 2016 | Industrie

Vor ceda germanii în faţa presiunii? UE cere ca Volkswagen să răscumpere unele maşini afectate de Dieselgate

Oficialii UE vor ca Volkswagen să răscumpere o parte din maşinile implicate în scandalul Dieselgate şi solicită garanţii că reparaţiile făcute vor respecta normele de poluare.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 16 Iunie 2016 | Mediu

Gata cu păcălelile? UE pregăteşte noi proceduri pentru teste şi limite mai dure pentru emisii începând din 2017

Uniunea Europeană propune o verificare mai atentă a consumului şi limite mai dure pentru emisii începând din 2017, ca reacţie la scandalul Dieselgate.
Joi, 25 Februarie 2016 | Economic

Constructorii auto se aliază pentru salvarea UE: "Sperăm ca Marea Britanie să rămână în Europa"

Nissan, Ford şi Daimler au făcut apel ca britanicii să voteze în favoarea rămânerii Regatului Unit în Uniunea Europeană, datorită beneficiilor economice aduse de industria auto.
Miercuri, 27 Ianuarie 2016 | Industrie

Mai multă unitate: UE vrea să controleze testele de emisii şi să finanţeze laboratoarele de evaluare

Uniunea Europeană îşi propune să controleze direct testele de emisii în detrimentul ţărilor membre şi să plătească indirect laboratoarele care efectuează evaluări, pentru ca acestea să devină independente.
Joi, 07 Ianuarie 2016 | Intern

Rovinieta ar putea fi înlocuită cu o taxă unică de drum în Europa calculată în funcţie de numărul de kilometri parcurşi

Vestea bună este că am putea scăpa de rovinietă. Vestea proastă este că aceasta ar urma să fie înlocuită de o taxă unică de drum la nivelul Uniunii Europene calculată în funcţie de numărul de kilometri parcurşi.
Marti, 10 Noiembrie 2015 | Industrie

Volkswagen, somată de UE să anunţe toate modelele care păcălesc emisiile de CO2. Vor fi recalculate taxele de mediu?

Volkswagen are la dispoziţie 10 zile pentru a informa Uniunea Europeană care sunt modelele care au păcălit testele de emisii de dioxid de carbon. Datele ar putea fi folosite la recalcularea taxelor de mediu.
Miercuri, 21 Octombrie 2015 | Industrie

Mercedes s-a răzgândit: va folosi refrigerantul pe care l-a declarat "periculos în caz de accident" în 2013

Oficialii Mercedes-Benz au confirmat că vor folosi refrigerantul sugerat de Uniunea Europeană pentru mașinile lor, deși au declarat în trecut că testele lor au demonstrat că acesta nu este sigur în caz de accident.
Joi, 21 Mai 2015 | Industrie

Producătorii de automobile care au fabrici în Marea Britanie se tem de ieşirea ţării din UE

Ameninţările Regatului Unit de ieşire din Uniunea Europeană îngrijorează producătorii de automobile care au fabrici în această ţară.
Joi, 27 Februarie 2014 | Mediu

Uniunea Europeană a stabilit noile ţinte de emisii CO2 pentru maşinile anului 2020

După un şir lung de controverse şi discuţii, Uniunea Europeană a stabilit ţintele de emisii pentru maşinile noi care vor fi vândute în anul 2020, de data aceasta şi cu sprijinul Germaniei.

Tag-uri similare

Volvo, Romania, studiu, diesel, tehnologie, recall, criza, Uniunea Europeana, UE, pneuri
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru