Dacia Sandero, cea mai vândută mașină în Uniunea Europeană și în luna mai

de Tiberiu Safta
Vineri, 30.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai noi date oferite de JATO Dynamics, Dacia Sandero a fost și în luna mai cea mai vândută mașină în Uniunea Europeană. Modelul românesc este lider pentru a doua lună consecutivă.

În luna mai, Dacia Sandero și-a păstrat titlul de cea mai bine vândută mașină pe piața din Uniunea Europeană. Potrivit noilor date furnizate de JATO Dynamics, modelul mărcii de la Mioveni a fost vândut în 21.745 de exemplare, performanță care plasează modelul produs în România și în Maroc în fața lui Tesla Model Y. Modelul electric american a fost vândut în 21.530 de exemplare în ultima lună a primăverii.

Pe locul 3 se află Volkswagen T-Roc, cu 18.333 de mașini vândute. Modelul german este urmat în clasament de următoarele modele: Peugeot 208 (18.157 de exemplare), Renault Clio (18.078 de bucăți) și Opel Corsa (17.405 unități).

De asemenea, Dacia a reușit să vândă, tot în luna mai, un număr de 47.474 de mașini în statele membre ale Uniunii Europene, ceea ce înseamnă că marca de la Mioveni se află pe locul 11. Potrivit jurnaliștilor de la Profit, Dacia s-a bucurat în această perioadă de o creștere de 45% față de același interval din 2022.

Nu în ultimul rând, vânzările la nivel mondial ale mărcii de la Mioveni, care includ și piețele non-europene, s-au ridicat la 55.700 de exemplare în luna mai, cu peste 31% mai mult față de mai 2022.

După primele 5 luni, Dacia a vândut 280.200 de vehicule la nivel mondial, fapt ce se traduce printr-o creștere de 34% față de intervalul similar din 2022.

via Profit

Comentarii (17)

  • @ Tiberiu Safta, puteti indica vreo sursa care zice ca Sandero se produce si in Romania? Eu stiu ca din ianuarie 2022 Sandero & Stepway se produce doar in Maroc.
    5 13
  • ”Cadența de producție la Dacia este de 1.392 vehicule/zi, maximul posibil fiind de 1.410 vehicule (așadar uzina este aproape de cadența maximă). 65% dintre mașini sunt Duster, 25% sunt Jogger și restul de o zecime sunt Logan și Sandero). 87% dintre mașinile produse la Mioveni sunt trimise la export.”

    https://economie.hotnews.ro/stiri-auto-26366051-foto-uzina-dacia-curiozitatile-roboti-scantei-pana-tabla-din-coreea-sud-camera-calma.htm
    6 16
  • @Kap
    tot ce-i posibil, dar cred ca sunt de ordinul catorva zeci, poate chiar unitati pe zi.
    4 2
  • @dutzu
    :) a depasit la mustata o electrica mult mai scumpa!
    4 21
  • Dutz "noaptea NU bate vântul"
    Să vină Dutzulică sa ne explice de ce e Model Y pe locul 2, cu doar 200 de exemplare în spatele Sandero.

    A, sigur, și Șeriful Turmentat, cu statisticile lui. Alea cu durata de viata de 60 de ani și rodaj după 6 ani.
    9 24
  • E destul de simplu, unii producător pompează 48 de modele, alții... decât două, ca să priceapă și teleormanezii.
    15 7
  • Cleştele Tesla - Dacia îşi duce acţiunea de erodare a pieţii mai departe.

    Automobilul va fi "democratizat".
    2 1
  • vantul de noapte
    dutu e negru de suparare incat nu mai comenteaza, doar toarna cu manute rosii
    ia sa te vad cate-mi acorzi
    2 14
  • @papagal electric
    Dutz v-a spus o nuanță, oricum voi nu știți nimic nici măcar despre trotinete.

    Eolianul nu reprezintă vreun tampon la solar, de aici și mizeria pe care o repetați pentru că n-aveți nicio școală serioasă, sunteți niște bieți samsari agramați cu 2 clienți pe trimestru.
    14 4
  • ”E destul de simplu”, mânuțe roșii dă inteligența de Vitan (culmea, pentru un link!) care crede că devine sclipitoare dacă înjură Dacia.
    ”Pate”.
    3 11
  • @cap de gumă
    scoate-le de pe site, e simplu. :))))))
    8 3
  • Stai liniștit ca dormeam… era noapte pe aici. Tot varza-s Electricele si încă nu vorbim de trimestru 3 si 4 ;)
    8 3
  • Nu am dat nici o “mânuță” niciodată ca folosesc doar aplicația pe telefon, îți spun direct ca ești un obsedat spălat pe creier, ca dacă primești mânuțe crezi ca-i masaj :))) nu folosesc alte porecle ca-i lipsa de caracter așa cum tu si restul spălaților pe creier arătați zilnic.
    11 3
  • Ți-am explicat pe celălat articol, oricum tot degeaba, nu poți si gata… tot in KO? Numărătoarea continua… încă tot cauți ce înseamnă acciză si subvenție ;)) îți spun si de ce nu știi, pentru ca toți care te cunosc știu ca este inutil sa-ți explice si te lasă cât mai mult la groapa cu nisip… tu ești dus cu “vântul”…
    8 4
  • @dutzu
    https://youtu.be/2l6KLC3S5gc
    1 9
  • "n-aveți nicio școală serioasă, sunteți niște bieți samsari agramați cu 2 clienți pe trimestru."

    Maestre, nu ne comparam cu taximetriștii care au școala scuipatului pe fereastră și fac bani cu maimuțica.
    3 9
  • Seriff
    @12:33, maestre, are dreptate Dutz, invata-te sa te semnezi cu user-ul tau daca tot iti dai cu parerea, on topic, pe locul 1 in Europa e o masina clasica cu o cutie manuala pe benzina, ia ziceti ma spalatilor pe creier, unde sunt electricele alea, parca nu mai voiau vesticii termice ca sunt uzate moral, uite ca se vand la greu, vai de capul vostru de pensati obositi.
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru