Uniunea Europeana

Joi, 30 Septembrie 2021 | Industrie

S-au schimbat etichetele anvelopelor în Uniunea Europeană: informații despre aderență

Începând cu 2021, etichetele anvelopelor comercializate în Europa au fost reînnoite și conțin acum informații despre performanțele în condiții de zăpadă și gheață, dar și un cod QR către o bază de date extinsă.
Joi, 09 Septembrie 2021 | Industrie

Interzicerea motoarelor termice din 2035: Italia vrea protecție pentru producătorii săi de supercar-uri

Guvernul italian negociază cu Uniunea Europeană pentru ca producătorii de supercar-uri din Peninsulă (Ferrari, Lamborghini, Pagani etc.) să mai poată comercializa mașini noi echipate cu motoare termice și după 2035. Porsche se opune acestei măsuri.
Miercuri, 14 Iulie 2021 | Industrie

Franța și Germania se opun planurilor UE de a interzice vânzarea mașinilor cu motoare termice din 2035

Potrivit celor mai recente informații apărute în presă, Franța și Germania nu ar fi de acord cu planurile Uniunii Europene de a interzice vânzarea de mașini noi, echipate cu motoare termice, din 2035.
Luni, 12 Iulie 2021 | Industrie

Uniunea Europeană ar putea interzice vânzarea de mașini noi, cu motoare termice, din 2035

Potrivit unui document obținut de publicația Bloomberg, Uniunea Europeană ar putea interzice vânzarea de mașini noi, echipate cu motoare termice, din 2035. Până în 2050, Europa vrea să devină primul continent cu zero emisii.
Joi, 24 Iunie 2021 | Industrie

Noile norme UE privind reducerea emisiilor ar putea însemna dispariția mașinilor diesel și pe benzină

UE va prezenta în data de 14 iulie noile propuneri privind reducerea emisiilor de CO2 în industria auto, moment așteptat să dea naștere la dezbateri aprinse între autorități, producători și țările membre ale Uniunii.
Vineri, 16 Aprilie 2021 | Industrie

Înmatriculările de mașini noi din UE au crescut cu 87% în martie

În luna martie, în UE au fost înmatriculate peste un milion de mașini noi, cu 87.3% mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut.
Joi, 25 Martie 2021 | Intern

UE alocă 726 de milioane de euro pentru construirea drumului expres Craiova – Piteşti

Uniunea Europeană va contribui cu 726 de milioane de euro la construirea drumului expres Craiova – Piteşti, care ar trebui finalizat în 2023.
Vineri, 12 Martie 2021 | Industrie

Planuri ambițioase la nivelul UE: 7 milioane de baterii pentru mașini electrice, produse anual până în 2025

Producția anuală de baterii pentru mașini electrice în Uniunea Europeană va ajunge la 7 milioane de unități până în 2025, potrivit unui plan al miniștrilor Economiei din Germania și Franța.
Luni, 08 Martie 2021 | Masini electrice si hibride

După frigidere și aspiratoare, Uniunea Europeană introduce etichete unice și pe mașini electrice și stații de încărcare

Uniunea Europeană introduce etichete unice pentru mașinile electrice și stațiile de încărcare, pentru o utilizare facilă. Măsura intră în vigoare în 20 martie.
Vineri, 29 Ianuarie 2021 | Industrie

UE susține cu 2.9 miliarde de euro construirea de baterii pentru mașini electrice în Europa

Comisia Europeană tocmai a dat undă verde unui ajutor public de 2.9 miliarde de euro pentru a susține dezvoltarea de baterii pentru mașinile electrice pe Bătrânul Continent.
Vineri, 04 Decembrie 2020 | Masini electrice si hibride

Obiectivul UE: 30 de milioane de mașini electrificate pe șosele până în 2030

Uniunea Europeană vrea să aibă 30 de milioane de mașini electrice și hibride pe drumurile sale publice până în 2030, potrivit unui document oficial citat de Bloomberg și care ar urma să fie publicat săptămâna viitoare. Analiștii estimează că totalul vehiculelor electrificate din UE se ridică la 1.4 milioane de unități în acest moment.
Miercuri, 25 Noiembrie 2020 | Industrie

Brexit: industria auto britanică estimează pierderi de 55 de miliarde de lire sterline în lipsa unui acord cu UE

Industria auto britanică face un “ultim apel” pentru semnarea unui acord privind Brexitul până la sfârșitul anului. În caz contrar, britanicii estimează că vor pierde 55 de miliarde de lire sterline, iar producția lor va scădea cu două milioane de mașini în cinci ani.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Marti, 03 Noiembrie 2020 | Industrie

Volkswagen așteaptă o amendă de la UE pentru nerespectarea normelor de emisii: “Am pus deoparte câteva sute de milioane”

Grupul Volkswagen se așteaptă să fie amendat de Uniunea Europeană pentru că nu va reuși să respecte normele de emisii ce intră în vigoare în 2021, întrucât vânzările electricului ID.3 au fost periclitate de problemele software. “Am pus deoparte câteva sute de milioane,” a declarat directorul financiar al producătorului german.
Duminica, 11 Octombrie 2020 | General

Germania renunță la ideea unei taxe pentru circulația pe autostrăzi în toate statele Uniunii Europene

Germania a anunțat că renunță la planurile de a impune o taxă pentru circulația pe autostrăzi în toate stele Uniunii Europene. Propunerea era justificată prin necesitatea de proteja mediul înconjurător.
Joi, 01 Octombrie 2020 | Industrie

Fuziunea dintre PSA și Fiat-Chrysler: Uniunea Europeană va anunța răspunsul final până în data de 2 februarie 2021

Uniunea Europeană va anunța verdictul său cu privire la fuziunea dintre PSA și Fiat-Chrysler până în data de 2 februarie 2021. Autoritățile europene au reluat investigația în acest caz după ce au cerut și primit informații suplimentare din partea celor două entități.
Joi, 23 Iulie 2020 | General

Germania vrea să propună o taxă pentru circulația pe autostrăzi în toate statele Uniunii Europene

Germania intenționează să propună introducerea unei taxe pentru circulația pe autostrăzi în toate statele din Uniunea Europeană ca măsură de protecție a mediului înconjurător.
Miercuri, 01 Aprilie 2020 | Mediu

Constructorii auto solicită relaxarea normelor de emisii pentru dioxid de carbon: "Producția și vânzările de mașini s-au oprit brusc"

Constructorii auto solicită autorităților europene să revizuiască normele de emisii pentru dioxid de carbon în condițiile în care producția și vânzările de mașini s-au oprit brusc din cauza pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2.
Miercuri, 15 Ianuarie 2020 | Industrie

UE vrea să interzică vânzările de mașini diesel și pe benzină: doar mașini cu emisii zero în Europa după 2040

Vânzările de mașini diesel și pe benzină ar putea fi interzise la nivel european după anul 2040. Un proiect depus în Parlamentul European propune ca, după 2040, în țările membre UE să existe la vânzare doar mașini cu emisii zero. În plus, proiectul vizează și introducerea noului standard Euro 7 din 2025.
Luni, 11 Noiembrie 2019 | Siguranta

UE a aprobat sistemele de siguranță care vor deveni obligatorii în 2022: frânarea automată de urgență și menținerea benzii sunt pe listă

Uniunea Europeană a aprobat lista sistemelor de siguranță care vor deveni obligatorii pe toate mașinile comercializate începând din 2022, iar printre acestea se numără frânarea automată de urgență și sistemul pentru menținerea benzii de circulație.
Sambata, 05 Octombrie 2019 | Industrie

Danemarca a cerut interzicerea mașinilor diesel și pe benzină în Europa, până în 2040: alte 10 țări europene susțin propunerea

Danemarca a cerut interzicerea, la nivel european, a tuturor mașinilor diesel și pe benzină, până în 2040. Propunerea este susținută de alte 10 țări din Uniunea Europeană, printre care Lituania, Letonia, Slovenia și Bulgaria. Obiectivul declarat este combaterea schimbărilor climatice.

Tag-uri similare

Volvo, Romania, studiu, diesel, tehnologie, recall, criza, Uniunea Europeana, UE, pneuri
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru