Porsche 718 Cayman și 718 Boxster, eliminate din UE din cauza noilor norme de securitate cibernetică

de Alexandru Monenciu
Marti, 02.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile se vede nevoit să elimine din UE modelele 718 Cayman și 718 Boxster, din cauza noilor reglementări în ceea ce privește securitatea cibernetică.

Începând cu data de 1 iulie 2024 vor intra în vigoare noile norme de securitate cibernetică la nivelul Uniunii Europene. Pe scurt, acestea sunt menite să protejeze împotriva hackerilor arhitectura electronică a mașinilor moderne.

Tocmai din această cauză, Porsche a confirmat că modelele 718 Cayman și 718 Boxster nu vor mai fi comercializate în UE.

"În Uniunea Europeană și în unele state care aplică legislația UE, modelele 718 alimentate cu combustie nu vor fi disponibile pe termen nelimitat. Motivul principal este Regulamentul general de siguranță al Uniunii Europene (inclusiv securitatea cibernetică), la care platforma nu va fi convertită. Orice model care nu îndeplinește aceste cerințe nu va mai fi eligibil pentru o nouă înmatriculare în UE după începutul lunii iulie 2024," a declarat Oliver Hilger, purtător de cuvânt responsabil de modelul 718.

Vestea bună este că versiunile Cayman GT4 RS și Boxster RS Spyder vor fi disponibile în continuare, având în vedere că numărul limitat de exemplare le face să fie excepția de la regulă.

Nu în ultimul rând, Hilger susține că, deși 718 Cayman și 718 Boxster nu se încadrează în noile norme de securitate cibernetică, asta nu înseamnă că nu sunt sigure împotriva hackerilor.

via Carscoops

Comentarii (1)

  • Foarte bine, o tesla model 3 este mult peste orice vinde porsche.
    1 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru