Fiat-Chrysler extinde parteneriatul cu Google: colaborare privind dezvoltarea de vehicule comerciale autonome pentru transportul mărfurilor

de Paul Cosma
Miercuri, 22.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat-Chrysler a anunțat extinderea parteneriatului cu Waymo, divizia Google pentru vehicule autonome, prin care cele două companii vor dezvolta vehicule comerciale care să transporte mărfuri fără ajutorul șoferilor. Colaborarea vizează integrarea sistemelor autonome Waymo pe modelul Fiat Ducato.

În urmă cu patru ani, grupul Fiat-Chrysler prezenta modelul Pacifica Hybrid, un minivan autonom dezvoltat în parteneriat cu Google, destinat testelor în Statele Unite.

Colaborarea dintre FCA și Google marca atunci o premieră importantă pentru industria auto. Pentru prima oară în istorie, un constructor auto s-a aliat cu o companie de tehnologie cu scopul de a dezvolta împreună maşini autonome. 

Cele două companii au anunțat că parteneriatul lor va fi extins, astfel că FCA și Waymo urmează să dezvolte vehicule comerciale autonome pentru transportul diferitelor mărfuri. Potrivit datelor oficiale, un model Fiat Ducato va fi echipat cu sisteme autonome Waymo și va fi testat în SUA.

Șeful Mike Manley susține că FCA vrea să implementeze sistemele autonome Waymo pe toate modelele din grup. Companiile nu au precizat informații cu privire la lansarea viitoarelor vehicule autonome.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru