Google vrea să-și aducă mașinile autonome în Europa: Fiat-Chrysler și Jaguar Land Rover, posibili parteneri pentru divizia Waymo

de Paul Cosma
Joi, 07.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Waymo, divizia de mașini autonome a Google, vrea să-și extindă activitatea în afara Statelor Unite. Americanii caută parteneri în Europa astfel încât să ofere servicii de mobilitate cu mașini “care se conduc singure”.

La sfârșitul lui 2017, grupul Alphabet (care deține și Google) a anunțat că vrea să lanseze un serviciu de taximetrie cu mașini fără șoferi prin divizia sa de vehicule autonome Waymo.

Un astfel de serviciu ar putea să fie disponibil în curând și în Europa, după ce Waymo și-a anunțat planul de extindere în afara SUA. Americanii au dezvăluit că se află în căutarea unor parteneri europeni cu ajutorul cărora să ofere servicii de mobilitate cu mașini autonome.

“Există o oportunitate pentru noi să ne extindem în Europa, cu diferite servicii,” a declarat John Krafcik, șeful Waymo.

În cazul în care mutarea va fi făcută, Waymo s-ar putea baza în Europa pe parteneri precum Fiat-Chrysler sau Jaguar Land Rover, ținând cont de colaborările existente între americani și cele două grupuri auto.

De curând, FCA a găzduit un eveniment de promovare a tehnologiilor autonome de la Waymo, fapt ce ar putea determina întărirea parteneriatului. În schimb, Jaguar a pus la dispoziție o flotă de SUV-uri electrice I-Pace, pe care Waymo le-a testat în Statele Unite.

Vehiculele Waymo au fost testate fără şofer într-un poligon de încercare din centrul Californiei, unde compania a invitat reporteri să asiste la aceste teste.

Mașinile au avut mică interfaţă grafică pe bancheta din spate care permitea călătorilor să urmărească traseul şi butoane pentru apelarea serviciului pentru clienţi sau oprirea automobilului.

Via Automotive News

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru