Noul Subaru Crosstrek Wilderness, un mini off-roader pentru piața americană

de Tiberiu Safta
Joi, 06.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Subaru a lansat oficial noul Crosstrek Wilderness, un crossover compact creat pentru aventuri off-road. Noul model este disponibil doar pe piața nord-americană, pentru moment, fiind prezentat în cadrul Salonului Auto de la New York.

Constructorul japonez tocmai a dezvăluit o versiune mai robustă a crossover-ului Crosstrek, un model dedicat pieței nord-americane. Noua versiune se numește Crosstrek Wilderness și aduce câteva noutăți estetice și tehnice specifice pentru ieșirile în aventuri off-road.

Imediat cum privești noua mașină ies imediat în evidență elementele de protecție suplimentară montate sub barele de protecție și în părțile laterale. Aceste elemente din plastic dur îi oferă lui Crosstrek Wilderness un aspect mult mai robust. De altfel, barele de protecție au fost redesenate special pentru acest model, alături de grila cu forme hexagonale.

Tot la exterior observăm și jantele de 17 inch încălțate în anvelope de teren, alături de accentele galbene în jurul elementelor de protecție și la barele montate pe plafon. Față de un Crosstrek obișnuit, noua versiune Wilderness are o gardă la sol de 233.6 milimetri, fiind mai înaltă cu 15.2 milimetri. Asta datorită unei suspensii noi care permite drumețiile pe terenuri mai accidentate și care duce și la o tracțiune mai bună.

În habitaclu, Subaru Crosstrek Wilderness primește tapițerie din piele specială StarTrex, rezistentă la apă.

Pe tetierele scaunelor avem brodată inscripția Wilderness, iar bordul este acompaniat pe alocuri de accente din bronz. Bineînțeles, nu lipsește din dotare sistemul multimedia cu un ecran tactil de 11.6 inch, compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto.

Față de un Crosstrek obișnuit, noul Wilderness primește sistemul avansat X-Mode de selectare a modurilor de rulare. Astfel, pe teren accidentat, șoferul poate alege între modurile Snow/Dirt sau Deep Snow/Mud. Sistemul X-Mode funcționează în tandem cu cel pentru vectorizarea cuplului și asigură mișcarea continuă a roților chiar și în cele mai grele condiții.

De asemenea, cutia de viteze CVT dispune și de un reductor care poate schimba automat raportul final al treptelor. Din pachetul standard mai face parte și un sistem automat de coborâre în pantă.

Cutia CVT este cuplată la un motor boxer de 2.5 litri, de 182 de cai putere și 239 Nm. Modelul vine echipat și cu numeroase sisteme de siguranță active, precum pachetul de asistență EyeSight, cruise control adaptiv, avertizare părăsire bandă, monitorizarea unghiului mort, printre multe altele.

Singurul pachet opțional disponibil pentru noul model adaugă o trapă, scaun pentru șofer reglabil electric și un sistem audio Harmann Kardon cu 10 incinte.

Deocamdată, noul Subaru Crosstrek Wilderness este disponibil doar pe piața nord-americană. Prețul de pornire al noului crossover nipon este echivalentul a 30.500 de euro.

via Subaru

Comentarii (3)

  • Rivian R1T este noul rege în SUA, pe această nişă
    2 5
  • Mircea Badea
    abia asta ar putea fi numit suv...nu carucioarele inaltate din europa..
    6 3
  • @dutzu
    https://www.bbc.co.uk/news/uk-england-bristol-65203745
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru