Noul Subaru Sport Mobility, un concept al unui coupe electric din viitor

de Tiberiu Safta
Joi, 26.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Subaru a dezvăluit oficial noul Sport Mobility, un concept al unui coupe electric din viitor. Noua mașină este expusă în cadrul Salonului de Mobilitate din Japonia.

După ce am văzut o primă imagine sugestivă cu noul concept, japonezii de la Subaru au dezvăluit oficial noul Sport Mobility. Acesta este un coupe de performanță electric care ne oferă o primă imagine despre cum vor arăta viitoarele modele de performanță ale niponilor.

La prima vedere, conceptul ar putea fi considerat o reinterpretare modernă a lui Subaru SVX, un coupe de serie produs între 1991 și 1996. Conceptul adoptă un limbaj de design futurist, cu o caroserie pătrățoasă și ascuțită, dar care cuprinde și mai multe suprafețe netede. Partea din față este dominată de capota cu vârf ascuțit și de farurile LED subțiri, alături de o priză de aer vopsită în albastru.

Văzut din lateral, conceptul aduce un design unic al aripilor laterale, care creează senzația că acestea sunt detașate față de caroserie și sunt accentuate de o vopsea albastră în contrast cu exteriorul gri. Plafonul conceptului este în mare parte confecționat din sticlă, iar partea din spate are un aspect ceva mai simplu cu stopuri LED subțiri și cu inscripția mărcii iluminată.

Exteriorul este completat de jante desenate în forma unor discuri aerodinamice.

Chiar dacă Subaru nu a dezvăluit imagini cu interiorul noului concept, aflăm că Sport Mobility dispune de un scaun amplasat central pentru șofer.

În schimb, Subaru nu a spus nimic despre motorul electric al noului concept și nici despre bateria acestuia. Nu se știe dacă Sport Mobility va fi transformat într-un eventual succesor neașteptat al lui SVX.

via Subaru

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru