Noutăți pentru Hyundai Ioniq 5: baterie de 77.4 kWh și camere video în loc de oglinzi laterale

de Alexandru Monenciu
Joi, 10.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Modelul cu zero emisii Hyundai Ioniq 5 a primit o serie de îmbunătățiri, inclusiv o baterie cu capacitate brută mai mare. Totodată, clienții (nu numai cei din Coreea de Sud) pot opta acum pentru oglinzi exterioare digitale.

Hyundai Ioniq 5 a debutat la nivel global în luna februarie a anului trecut și de atunci este unul dintre cele mai aclamate modele electrice de pe piață. Pentru a fi și mai atractiv, constructorul asiatic anunță acum o serie de îmbunătățiri.

Fără îndoială, cea mai apreciată de clienți va fi noua baterie cu capacitate brută de 77.4 kWh, care o înlocuiește pe cea veche de 72.6 kWh. Producătorul nu oferă informații despre o posibilă îmbunătățire a autonomiei.

Dacă tot suntem la capitolul baterie, Ioniq 5 va avea o funcție de adaptare a temperaturii acumulatorului în timpul mersului pentru a oferi condiții optime de încărcare atunci când mașina este conectată la stație.

Avem apoi funcția Smart Frequency Dampers, sau SFD, care îmbunătățește răspunsul suspensiei pentru un plus de confort.

Opțional, modelul coreean cu zero emisii va putea fi echipat cu oglinzi, atât cea interioară cât și cele exterioare, digitale. Camera video care afișează imaginile pe oglinda interioară este poziționată sub spoilerul din spate.

În ceea ce privește oglinzile exterioare digitale, acestea puteau fi bifate până acum doar în Coreea de Sud.

Potrivit constructorului, oglinzile oferă imagini clare chiar și în condiții meteo dificile și au inclusiv rol aerodinamic. Oglinzile exterioare digitale sunt o premieră pentru modelele Hyundai din Europa.

Îmbunătățirile anunțate de Hyundai pentru modelul cu zero emisii Ioniq 5 vor fi disponibile în Europa în a doua jumătate a anului curent.

via Hyundai

Comentarii (3)

  • Am auzit ca "oglinzile digitale sunt nasole rau in viata de zi cu zi,iti dau ameteala,ai rau de miscare de la ele. Chiar sunt curios cum e pe bune!
    5 6
  • Ținând cont ca Electricele încurca traficul la viteze care depășesc 50 km/h, ideea de a pune ecrane pentru cei care vin din spate este foarte buna și vor fi foarte folosite. Aștept cu nerăbdare opțiunea de buy back pentru roti, pentru ca după 6-7 ani nu le mai schimba nici naiba bateriile… așa că ce sa mai faci cu rotile??? Dacă m-ar duce capul m-as specializa de pe acuma pe recondiționat baterii (habar n-am dacă se poate)… ca piața o sa fie ;)
    5 7
  • Plecati de aici cu electricele voastre. Nu poti vedea niciunde aceasta masina si daca o comanzi vine cel mai repede in 6 luni. La fel KIA EV6
    0 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru