Noutăți pentru Suzuki Across: ceasuri de bord digitale și ecran central preluate de la Toyota RAV4

de Alexandru Monenciu
Marti, 15.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Suzuki anunță o serie de noutăți pentru SUV-ul plug-in hybrid Across. Pe listă regăsim ceasurile de bord digitale și ecranul central împrumutate de la Toyota RAV4.

În luna aprilie a anului trecut, Suzuki Across a primit câteva îmbunătățiri, inclusiv un încărcător de 6 kW, iar producătorul promitea timpi de încărcare mai mici.

Pentru 2023, SUV-ul cu sistem de propulsie plug-in hybrid va primi un bord complet digital, preluat de la Toyota RAV4 facelift.

Instrumentarul digital va avea ecran de 12.3 inch și va oferi mai multe variante de personalizare decât vechiul ecran de 7 inch. La rândul său, display-ul sistemului multimedia va avea 10.5 inch.

Acesta va elimina majoritatea butoanelor fizice și va oferi conectivitate wireless Apple CarPlay (Android Auto, în continuare cu fir). De asemenea, funcția de navigație este acum integrată în sistem.

Tot pe lista de dotări standard mai regăsim jante de 19 inch, lumini full-LED, scaune încălzite, tapițerie din piele și climatizare pe două zone.

Sistemul de propulsie plug-in hybrid, care integrează un motor de 2.5 litri și două unități electrice, dezvoltă 306 CP. Mulțumită unei baterii de 18.1 kWh, autonomia în modul pur electrice ajunge la 75 de kilometri.

În Germania, Suzuki Across pornește de la 58.190 de euro.

via Carscoops

Comentarii (7)

  • Bă oaie
    58k un Suzuki?!
    15 1
  • Batranetze, haine grele.
    3 1
  • Cam spune multe motorul de 2,5 litri. Când se golește bateria si anume destul de repede (sub 50 km in viața reala), cam are de tras!!! Încă 100 de km si sa dus naibi toată economia câștigată ca autonomia electrică. De preț ce sa mai spunem… tot mai ieftine hibridele si Electricele ca a crescut concurenta, nu Edikkk? Aștept cu nerăbdare eliminarea subvențiilor sa ma conving si eu odată ca ma înșel, iar Electricele si hibridele se vor vinde in draci.
    9 7
  • Seriff
    @Dutz, nu le va mai cumpara nimeni, parca vad romanii cum se inghesuie sa dea 20.000 pe o Dacie Spring.
    Noroc cu pomana porcului, dar tot degeaba, ca abia fac 12% din vanzari, concluzia, tot termicele sunt baza si vor fi multi ani de acum incolo.
    8 2
  • in viata reala, pentru majoritatea utilizatorilor ar fi suficienta autonomia electrica pentru cam toate drumurile zilnice,

    ce spui tu, aia cu anularea economiei oferite de sistemul hibrid, da, se poate intampla la drumurile lungi, de sute de km, dar nu face nimeni drumuri lungi decat ocazional.

    pentru cei extrem de putini care fac doar drumuri lungi extraurban, cel mai potrivit ar fi un diesel, nu masina asta.

    fiecare masina isi are rolul ei, pentru un anumit tipar de utilizare preponderenta. ca se intampla sa mai faci ocazional si drumuri lungi cu PHEV-uri, la fel cum se intampla ca mai mergi uneori si cu un diesel prin oras nu e o problema, atata vreme cat este o exceptie de la regula.
    3 4
  • Seriff
    Teoretic asa e, practic nu poti sa iti iei 7 masini, una de oras, una de drum lung, una de mers la munte si tot asa.
    5 1
  • Deci suntem de acord ca nu-ți iei o masina cu motor de 2,5 (taxe in draci) pe care plătești 50.000 sa faci naveta 50 km/zi… Dacă s-ar dorii implementarea electricelor la cât se poate acuma, ar trebui sa fie un zona Spring. Pentru masini de oraș nu este nevoie de mult mai mult… clar partea de siguranța trebuie revizuita.
    Așa cred si eu, fiecare masina cu scopul ei si nu am nici o problema ca cine are si se descurca cu una…
    In schimb hibridele acoperă clar minusurile unei electrice dar prețul este nejustificat plus partea tehnica ca cu siguranța va aduce “bucuri” după câțiva ani
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru