Nu e România, e China: Tesla ar putea investi 4 miliarde de euro într-o fabrică în Shanghai

de Daniel Popescu
Joi, 23.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla va investi 4 miliarde de euro în construcţia unei fabrici în China care va produce maşini exclusiv pentru piaţa locală, potrivit unor informaţii neoficiale, deşi iniţial s-a vehiculat inclusiv varianta României.

Autorităţile române afirmau la sfârşitul lunii aprilie că negociază cu un constructor auto producţia de maşini electrice în ţara noastră, iar pe lista potenţialelor nume se află şi cel al Tesla Motors.

Productorul american a fost ofertat deschis inclusiv de Franţa, însă în cele din urmă a ales ca destinaţie pentru cea de-a doua să fabrica statul chinez. Informaţiile nu sunt încă oficiale, însă au fost dezvăluite de filiala chineză a agenţiei de ştiri Bloomberg, care anunţă un parteneriat cu o companie locală în urma căruia Tesla va investi 4 miliarde de euro, jumătate din suma necesară pentru construirea fabricii.

Urmareste Automarket
"Jinqiao Group, o companie deţinută de guvernul de la Shanghai, a semnat un memorandum de înţelegere fără caracter obligatoriu cu Tesla pentru producţia unor facilitaţi în municipalitate.
Fiecare parte poate investi 4 miliarde de euro în parteneriat, grupul Jinqiao urmând să pună la dispoziţie terenul"
, precizează sursa citată.

Tesla a ales un astfel de parteneriat pentru că această formă de asociere este obligatorie pentru a nu mai plăti taxe de 25% la vânzarea maşinilor în China. Anterior, presa a relatat că mai mulţi oficiali Tesla au vizitat China pentru a negocia o astfel de înţelegere. În prezent, Tesla Motors are o singură fabrică în Statele Unite şi o uzină de asamblare în Olanda.

Via Electrek

Comentarii (4)

  • no name
    Logic deoarece Romania este destul de saraca la capitolul infrastructuri noi de aia americanii de la Tesla a ocolit Romania deoarece probabil or crede ca in Romania nu are cum sa-si deschida o fabrica la noi in tara deoarece se simte lipsa infrastructuri noi deoarece guvernul de la noi in tara inca nu le-a aprobabt daca am dreptate aici ce spun ma bucur mult daca nu asta ee
    3 5
  • Nimic surprinzator. Din ce stiu, cand niste colegi ai dumneavoastra au luat legatura cu ei pentru un test au declarat ca nu sunt interesati de piata din Romania. De ce ar investi masiv intr-o tara care nu le da incredere?
    5 0
  • Jinqiao Group este o firmă de stat, ce aparține municipalității din Shanghai, ce e gata să investească într-un proiect american 4 miliarde de dolari.
    De ce se tot duc americanii în China, dacă-i comunistă? Simplu, pentru că acolo Partidul unic a lucrat pentru progresul țării și dacă interesele țării o cer, partidul face totul pentru asta, iar, cel mai important cetățenii, înțeleg deși nu le convine întotdeauna.

    Păi unde în lume se poate muta un oraș de milioane de locuitori pentru că așa a zis Partidul, ca să facă loc pentru lacul de acumulare al unui baraj?
    Unde în lume există o fabrică de 400.000 (patru sute de mii) de muncitori, ca Foxcon - acolo unde trudesc chinezii să face printre altele și gadgeturile Apple? Numai când te gândești la logistica deplasării zilnice a celor 400.000 muncitori din fabrică te ia cu amețeală.

    De aia se duc acolo americanii, pentru că acolo se poate, iar în celelalte țări nu.

    Dacă zice Partidul, munciți pentru americani, ăia muncesc.
    Dacă zice Partidul, copiați-i pe americani, ca să învățăm și noi cum se face, să ne dezvoltăm țara, ăia copiază.

    Totul se face cu PLAN pentru dezvoltarea țării, cu bunele (dezvoltare, creștere nivel de trai) și cu relele (poluare, probleme sociale).

    China comunistă a devenit încă din 2013 cel mai mare trader din lume, cu un comerț exterior la vremea aia în valoare de 4300 miliarde de dolari. Să scriu cu zerouri; 4.300.000.000.000 USD.

    A, am uitat. În urmă cu 10 ani în China se executau 12000 cetățeni pe an pentru corupție și alte delicte, Acum se execută numai vreo 2000 pe an.

    Unde sunt deștepții cu ciuma roșie?
    3 1
  • @ignis, tu stii cat castiga un chinez care lucreaza in sectorul privat? 4000 si ceva de dolari pe an. "bugetarii" castiga cam 8000 dolari pe an.Taranii au cam 2000 dolari pe an. De ce crezi ca toti se duc sa investeasca in China?
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru