O barcă BMW, alimentată de bateria a trei modele BMW i3

de Tiberiu Safta
Joi, 18.05.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW și-a unit forțele cu producătorul de bărci Tyde și a lansat o ambarcațiune electrică. Noua ambarcațiune este un exemplar unicat și urmează să fie prezentat în cadrul Festivalului de Film de la Cannes.

Cu ocazia celei de-a 76-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes din Franța, BMW ne face o surpriză de proporții cu prima sa ambarcațiune electrică și care cuprinde o încăpere de lux, în stilul unui salon. Noua ambarcațiune, botezată The Icon, este rezultatul unei cooperări cu Tyde, un producător de bărci relativ nou. Chiar dacă The Icon este o ambarcațiune unicată, atât BMW cât și Tyde susțin că va putea fi produsă în serie.

Așa cum se poate vedea, ambarcațiunea este desenată într-o formă triunghiulară. The Icon măsoară 13 metri în lungime, iar partea din spate are o lățime de 4.5 metri. Aici se află ușa principală către interiorul ambarcațiunii, creat în stilul unui salon de lux. The Icon vine echipat cu un monitor de 32 de inch, cu rezoluție 6K și care este folosit de căpitanul ambarcațiunii pentru monitorizarea acesteia.

Interfața grafică este asemănătoare cu cea văzută la mașinile constructorului bavarez, iar ambarcațiunea este dotată și cu un sistem de comandă vocală.

Inclusiv pasagerii au la dispoziție ecrane pentru sistemele multimedia.

Noua ambarcațiune este propulsată de două motoare electrice, fiecare de 136 de cai putere. Acestea sunt alimentate de 6 baterii provenite de la modelul electric BMW i3. Împreună, bateriile oferă o capacitate de 240 de kWh, ceea ce înseamnă o autonomie de 50 de mile nautice.

Cele două motoare acționează 3 stabilizatoare hidrodinamice, cu ajutorul cărora se poate deplasa ambarcațiunea. În ceea ce privește performanțele, The Icon atinge o viteză maxim de 30 de noduri (adică 56 de km/h), iar viteza de croazieră este de 24 de noduri (44 de km/h).

Deocamdată, The Icon rămâne o ambarcațiune unicată, creată special pentru Festivalul de Film de la Cannes.

via BMW

Comentarii (5)

  • "O barcă BMW, propulsată de bateria a trei modele BMW i3."
    "Noua ambarcațiune este propulsată de două motoare electrice, fiecare de 136 de cai putere."
    Cine asigura, pana la urma, propulsia acestei barci? "Bateria a trei modele de BMW i3" sau "doua motoare electrice, fiecare de 136 de cai putere"?
    4 1
  • Mircea Badea
    cam putini cai. astept barci electrice care sa prinda 300+.

    eventual sa aiba si un fir pentru pescuit in jurul barcii, agatat etc..
    0 1
  • Încă nu am înțeles de ce BMW a produs caricatura de I3… parcă nu au vrut s-o vândă.
    2 0
  • https://youtu.be/chJ-ObbZXsI
    0 0
  • @dutzu
    ca sa nu se cumpere tesle, era cu manta..

    si cumva se potrivea cu glezna goala, tenisi, pantaloni-izmana pe picior, freza de interlop...asa look la moda asa masini!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru