OFICIAL: BMW se retrage din WTCC

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 06.12.2010
BMW a preferat să se retragă din WTCC, biroul motorsport al germanilor urmând să se concentreze pe revenirea în DTM, care va avea loc în 2012.

Una caldă, alta rece pentru activitatea BMW în sporturile cu motor. După ce acum două luni anunţa reintrarea după aproape 20 de ani în Campionatul German de Turisme (DTM), constructorul german a anunţat oficial astăzi că se retrage din Campionatul Mondial de Turisme (WTCC). BMW va pune în continuare la dispoziţia clienţilor modelele de competiţie 320 TC, echipate cu noile motoare de 1.6 litri cu injecţie directă cerute de regulamentul FIA.

BMW rămâne cea mai de succes echipă din istoria competiţiei pe care tocmai o părăseşte. De la redenumirea defunctei European Touring Car Championship (2005), doar Andy Priaulx şi-a adjudecat trei titluri consecutive (2005-2007).

Echipa de piloţi care a evoluat sub culorile BMW în ultimele sezoane WTCC (Andy Priaulx şi Augusto Farfus) se vor concentra în continuare pe evoluţia modelelor GT de competiţie, urmând să concureze în Intercontinental Le Mans Cup la volanul unui M3 GT2.

via | BMW

Taguri: BMW, BMW WTCC

Comentarii (6)

  • Cica in ultima cursa de care depindea titlul la constructori si piloti , i-a depunctat pe cei de la BMW ca au avut o alta cutie de viteze cu 7 rapoarte in loc de 5 si asa a castigat si Chevrolet. AUTOMARKET : "BMW rămâne cea mai de succes echipă din istoria competiţiei" .
    7 7
  • Firestarter
    Cea mai titrata marca din istoria de ... 6 ani a WTCC? Au fost 6 sezoane din care au castigat primele 3. Totusi acest campionat are o istorie mult mai lunga decat acesti ultimi ani si care includ campionatul sub denumirile ETCC si ETC. Din 1963 pana astazi, respectand istoria acestui campionat, cea mai titrata marca ramane Alfa Romeo.
    10 4
  • Crysty
    BMW
    Sa nu fie vreo strategie mascata de a lor pt a economisi bani: retragere din F1, retragere din WTCC....
    Unde va este ma' baieti sportivitatea, renumele cu care fanii BMW se mandresc?
    Cred ca BMW doreste sa ramana in singura si cea mai importanta "competitie ieftina": traficul. Mai ales in Romania...
    Unde la tot pasul dai de celebrii soferi de BMW care sunt extrem de agresivi!
    9 7
  • @Crysty
    Agresivitatea nu are nicio legaura cu tipul masina condus. Pot fi soferi la fel de agresivi in Logan sau chiar in Dacia 1300 ... Doar ca fiind o masina mai sportiva agresivitatea se vede mai tare in BMW decat in alte masini ...
    7 8
  • @ Crysty
    BMW revine in DTM si in plus a castigat cursa de 24 de ore de la Nurburgring in fata Porsche si Audi R8 cu un M3 preparat de curse si nu cu un supercar preparat de curse.
    7 6
  • stefan
    @mihai
    lasa-ma cu bmw sportiv si condus sportiv...numai d'astia aud...si-au cumparat 320d si 320i din '95 si e sportiv...mama frate...si isi lauda asa mult masina cum trage...ce smechera e...ce super sport e...si se mai duc si la magazine d'astea de colt si cumpara emblema de M...
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru