OFICIAL: Range Rover, Discovery și Defender sunt transformate în mărci de sine stătătoare

de Tiberiu Safta
Vineri, 02.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar Land Rover a anunțat oficial restructurarea sa. Noul grup poartă acum numele JLR și este compus din 3 divzii noi: Range Rover, Discovery, Defender, care devin mărci proprii.

La mijlocul lui aprilie au apărut informații că Jaguar Land Rover s-ar putea reorganiza pentru a crea divzii noi. Acum, această restructurare a fost confirmată oficial de către grupul britanic, care acum își schimbă numele în JLR.

Alături de schimbarea de nume, JLR introduce și o siglă nouă. În schimb, cea mai mare noutate este reprezentată de componența grupului. Asta pentru că JLR este compus acum din 4 mărci, dintre care 3 sunt noi. Astfel, noile divizii sunt: Range Rover, Discovery și Defender. Acestea devin acum mărci proprii, alături de cea de-a 4-a marcă, Jaguar.

Chiar dacă Range Rover, Discovery și Defender devin mărci cu drepturi depline, modelele vândute sub aceste nume vor purta în continuare sigla Land Rover în scop onorific. Așadar, numele Land Rover nu va dispărea.

via JLR

Comentarii (9)

  • Johnny
    Voi ce intelegeti din asta? Infiinteaza marci noi dar care de fapt sunt tot parte din vechea marca. Era poate mai corect sa previzeze ca vor fi submarci/ linii?
    4 10
  • De ce?
    De ce?
    4 9
  • Bine că dispar.dispar de tot.vom plânge pentru chestii m-ai importante
    0 11
  • iohAnus
    deci n-am inteles nimic
    11 13
  • @iohAnus
    E greu...
    10 3
  • deci J-LR devine RR-DD-J

    Culmea LR care le aducea profitul a fost ascuns.

    Se mai vând doar în UK în rest, sunt mult prea păcătoase, stricăcioase
    10 11
  • Amuzant este că mulți melteni credeau că Range Rover este o marca separata, pe principiul Jeep = orice SUV, deci nu-i problemă, cel puțin la noi .
    12 0
  • Octavian
    @Mike Am avut Discovery 2012 fara nici o problemă. L-am tinut 3 ani ,doar consumabilele stat. Eu consider că cei care spun chiesti din aceste nu au condus sau au avut . SI cei care au avut nu stiau sa aibe grija de ele.
    10 4
  • @Octavian
    Cei care vin cu argumentul "am avut eu unul ok deci toate sunt ok" au probleme cu logica.

    Sunt pline forumurile auto britanice de clienți nemulțumiți, și tot pe acolo sunt și statistici cu ce probleme au. Statistici oficiale, de la clienți care le-au reparat în service-uri.

    In plus, mai au o mică smecherie: modelele de baza nu sunt disponibile la vânzare. Ei spun ca prețul începe de la £50.000 (sa zicem), dar prețul ala e pentru un nivel de echipare care exista doar pe hârtie. Cel mai ieftin e de la 60-70 în sus.
    6 10

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru