OFICIAL: Jeep Wrangler devine electric din 2028. Motor termic pe post de range extender

de Tiberiu Safta
Luni, 06.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jeep a anunțat oficial că viitoarea generație Wrangler va fi exclusiv electrică. Noul model va fi lansat în 2028, iar acesta va fi disponibil și într-o versiune cu motor termic pe post de range extender.

În urma unor discuții dintre Grupul Stellantis, din care face parte și Jeep, și Sindicatul Lucrătorilor din Industria Auto din America (UAW), au fost dezvăluite noi detalii oficiale despre mai multe viitoare modele ale câtorva mărci americane. Cea mai mare veste îl are în vizor pe Jeep Wrangler, celebrul model de teren al mărcii americane.

Mai precis, Jeep a confirmat că modelul va primi o nouă generație în 2028, iar aceasta va fi exclusiv electrică. De altfel, viitorul Wrangler va fi disponibil în două versiuni: prima va fi pur electrică, însă a doua va avea un motor termic pe post de range extender. În schimb, nu va mai exista nicio versiune pur termică și nici măcar una hibridă cu încărcare la priză.

În altă ordine de idei, actuala generație Wrangler va primi o versiune hibridă actualizată în 2025, însă detaliile despre viitoarele actualizări nu au fost încă dezvăluite.

Wrangler nu este singurul model care va fi transformat într-un model electric.

Aceeași soartă o va avea și Jeep Grand Cherokee, care va primi o generație nouă în 2027. Și aceasta va fi pur electrică și ar urma să primească și o versiune cu motor termic pe post de range extender. În ceea ce privește actuala generație a lui Grand Cherokee, Jeep a confirmat că aceasta va primi un facelift în 2024. La final, începând din 2028 va exista și o versiune cu 3 rânduri de scaune a SUV-ului american.

via Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru