OFICIAL: Kia Tasman va fi primul pick-up al mărcii. Va avea motor diesel

de Tiberiu Safta
Joi, 11.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia a confirmat oficial numele primului său pick-up de serie. Astfel, noul model va fi botezat Tasman și va fi un rival pentru modele ca Toyota Hilux, Volkswagen Amarok și Ford Ranger.

Constructorul sud-coreean va lansa anul viitor primul său pick-up de dimensiuni mari din istorie. Lansarea va avea loc anul viitor, iar noul model va fi disponibil, pentru început, doar în Coreea de Sud, Australia, Noua Zeelandă și în alte țări din Asia.

Până atunci, Kia a confirmat oficial numele noului model. Astfel, prima camionetă a mărcii se va numi Tasman. Noul model poartă numele lui Abel Tasman, cel care a descoperit insula Tasmania, situată în sudul Australiei.

Viitoarea Kia Tasman va fi un competitor direct pentru modele ca Toyota Hilux, Volkswagen Amarok, Ford Ranger și Isuzu D-Max. Din primele informații, noul model va avea un design pătrățos dominat de linii drepte și muchii ascuțite.

Mai mult, Kia a confirmat că noul model va primi și un motor diesel, însă nu a oferit mai multe detalii despre acesta.

Noua Kia Tasman va fi lansată oficial în 2025. Între timp, marca sud-coreeană are în dezvoltare un al doilea pick-up pentru piețele internaționale.

Acesta va fi electric și ar putea ajunge și în Europa.

via Kia

Comentarii (2)

  • DL-e Safta, mare act de curaj să spuneți diesel in ziua de astăzi, dar să-l folosiți și în titlu… este de-a dreptul Viking!!!
    Nu știu ce-i cu focile obsedate… cum de nu au sărit la atac ;)
    0 1
  • nu cred ca au curaj sa o aduca in europa sau america. oricum, cu camionul asta sigur nu te plimbi prin oras. e dizeloi pt teroristi..
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru