Opel Combo, de-acum și în versiune 100% electrică. Autonomie de până la 275 de kilometri

de Florin Ardeleanu
Vineri, 22.01.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel Combo-e este cel mai nou membru al familiei de autovehicule comerciale electrice din Russelsheim. Utilitara compactă de la Opel va ajunge în showroom-urile din Germania în toamna acestui an.

După Vivaro-e, familia de autovehicule comerciale electrice Opel s-a îmbogățit cu un nou model. Este vorba despre Combo-e, construit pe plaforma CMP a grupului PSA. Aceeași pe care o folosește Opel Corsa-e sau Peugeot e-208.

Opel Combo-e este disponibil în două variante. Versiunea standard are o lungime de 4.4 metri, un ampatament de 2.785 milimetri, sarcină utilă de până la 800 de kilograme, capacitate de tractare de 750 kilograme, volum pentru încărcătură de 3,3 - 3,8 metri cubi și poate transporta obiecte cu lungimi de până la 3.090 milimetri.

MOTOR ELECTRIC DE 136 CP

De partea cealaltă, versiunea extralungă XL propune o lungime de 4.75 metri, un ampatament de 2.875 milimetri și un volum de încărcare de până la 4.4 metri cubi. Aceasta poate transporta obiecte cu o lungime de până la 3.440 milimetri și are șase inele de ancorare pe podea, care păstrează marfa la locul ei.

Noul vehicul electric comercial de la Opel poate transporta, la nevoie, și persoane.

Până la cinci pasageri dacă ne referim la versiunea crew van a lui Combo-e XL. În acest caz, încărcătura este depozitată în spatele peretelui despărțitor.

Clienții care au nevoie de o variantă mai robustă, Combo-e poate fi comandat și cu sistemul de control al tracțiunii IntelliGrip.

Sistemul de propulsie este 100% electric și dezvoltă 136 de cai putere si 260 Nm cuplu. În aceste condiții, și în funcție de varianta aleasă, mașina atinge 100 de km/h in 11.2 secunde, iar viteza maximă este limitată la 130 km/h.

Unitatea este montată pe puntea față și este alimentată de o baterie de 50 kWh. Autonomia anunțată de producător este de până la 275 de kilometri.

Încărcarea se poate face la stații rapide (100 kW), caz în care repriza 20 - 80% durează 30 de minute. Noul Combo-e este echipat standard cu încărcător de 11 kW sau unul de 7.4 kW, pentru încărcarea la stații AC.

AUTONOMIE DE 275 KILOMETRI

Lista cu sisteme de siguranță include sistemul de control la deplasarea în pantă, sistemul de asistență pentru menținerea benzii de rulare și controlul stabilității remorcii.

Acestora li se alătură indicatorul de încărcare (de sarcină) pe bază de senzor, unic în cadrul segmentului său.

Acesta îi permite șoferului să verifice, prin simpla apăsare a unui buton, dacă autovehiculul este supraîncărcat.

via Opel

Comentarii (5)

  • chiar ma incanta ca e utilitara si ca e electrica. astea polueaza cel mai mult pt ca fac f multi km zilnic. dar am si eu o intrebare: cum sa faca 270km pe electric cand e incarcata la maxim si are drumuri lungi de facut?probabil o sa aibe 150 km autonomie, si ce faci cu km astia?
    7 4
  • Este perfecta pentru diverse transporturi in interiorul localitatilor, eventual limitrof acestora
    7 2
  • @sandu
    Este doar pentru transport urban. Nu iesi cu asa ceva din localitate. Ziua lucrezi si noaptea incarci. Probabil exista si joburi din astea unde tipul asta de masina e ideala. Pentru drumuri lungi interurbane ramane Diesel in continuare.
    9 0
  • George
    Singura masina germana cu adevarat fiabila.
    9 4
  • Bravo George
    Spune ce crezi.restul pot interpreta cum vor
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru