Opel prezintă noul Grandland GSe. Sistem PHEV și 300 de cai putere

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 26.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile anunță că SUV-ului Grandland va putea fi comandat și într-o versiune sportivă GSe. Aceasta este echipată cu un sistem de propulsie plug-in hybrid care dezvoltă 300 de cai putere.

După Opel Astra GSe și Astra Sports Tourer GSe, a venit rândul SUV-ului Grandland să primească o versiune sportivă GSe.

Noul Opel Grandland GSe este echipat cu un sistem de propulsie plug-in hybrid, care combină un motor de 1.6 litri, pe benzină, și două unități electrice. Ansamblul dezvoltă 300 de cai putere și lucrează în compania unei tracțiuni integrale permanente.

În aceste condiții, suta de kilometri pe oră este atinsă în 6.1 secunde, iar viteza de top ajunge la 235 km/h. În modul full electric, Grandland GSe atinge maxim 135 km/h.

Constructorul german a operat o serie de modificări la nivelul direcției și al șasiului. Arcurile și amortizoarele, mai rigide, sunt semnate de Koni.

Din punct de vedere estetic, Opel Grandland GSe propune jante de 19 inch, inspirate de conceptul Manta GSe, difuzor spate unic, logo GSe pe hayon, iar clienții pot bifa și o capotă neagră, disponibilă opțional. Pentru interior, germanii au pregătit o tapițerie din Alcantara.

via Opel

Comentarii (3)

  • Solutia technica cu masina pe benzina + baterie si motor electric e una reusita dpdv al performantelor, trebuie sa recunosc. Dpdv consum diferentele sunt mici. Bine-nteles, tot pachetul e mult mai scump, dar cui ii pasa? Ideea e de pauperizare si distrugere a clasei de mijloc, nu? :)

    Trebuie sa recunosc ca am gresit. Credeam ca noi suntem cretinii planetei cu subventia noastra de 10.000 de Eur. Dar, cum omenirea nu inceteaza sa ma incante cu prostia ei abisal-tenebroasa, tocmai am aflat ca norvegienii acorda beneficii de 25.000 USD pentru una bucata masinutza cu baterii. Oamenii au eliminat taxa de inmatriculare si taxa de vanzare (da, exista asa ceva) pentru masinutzele cu baterii. Bun, acum se stie ca-si permit asta tot pe spatele fosilelor, fiind cei mai mari producatori de petrol din Europa, dar totusi, se pare ca tampirea loveste chiar si la popoarele nordice, considerate luminile civilizatiei. :)
    5 1
  • Arata super ! Un singur lucru mi as dori si nu stiu daca are in oferta ! Trapa panoramica ! In rest ! Tres bien Opel !
    4 0
  • Un alt proiect făcut în scârbă de dinozaurii auto....

    Mult tam tam pe cai putere ZERO informaţii privind autonomia full electric, care deja se ştie că este de toată jalea...

    Cât de repede încarcă? Cât o Leaf 1.0 adică foarte lent.

    Bleah
    1 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru